UPDATE #NOW

Solar Cinema Greece: Ένας κινητός ηλιακός κινηματογράφος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα


JTeam

6 Σεπτεμβρίου 2022

Solar Cinema Greece: Ένας κινητός ηλιακός κινηματογράφος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας φέρνει για πρώτη φορά στην χώρα μας κινηματογραφικό εξοπλισμό που βασίζεται στην ηλιακή ενέργεια και τον εγκαινιάζει με μια σειρά προβολών σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, διοργανωτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, πρωτοπορεί ξανά, φέρνοντας για πρώτη φορά στη χώρα μας, κινητό κινηματογραφικό εξοπλισμό που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ηλιακή ενέργεια.

Σε μία εποχή που η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και την εξοικονόμηση ενέργειας εν γένει, έχει γίνει επιτακτική ανάγκη, οι καλλιτεχνικές κοινότητες δεν θα μπορούσαν να απέχουν από αυτή την προσπάθεια.

Το Solar Cinema Greece, έχει ως αποστολή να διευρύνει την πρόσβαση στον κινηματογράφο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να τονίσει αρχικά τη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προβάλλοντας -με απόλυτη αυτάρκεια- ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες, και σε απομακρυσμένες περιοχές. Ο βασικός εξοπλισμός των ηλιακών κινητών κινηματογράφων είναι: Ηλιακοί συλλέκτες, αυτοκινούμενο βαν, βίντεο-προτζέκτορας και γιγαντοοθόνη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr