Βασίλισσα Ελισάβετ: Λίγο πριν τον θάνατό της ο ουρανός της Βρετανίας γέμισε ουράνια τόξα

@washingtonpost

O Βρετανικός λαός αποχαιρετά την ιστορική μονάρχη του και ο ουρανός γεμίζει χρώματα

Ήταν εκείνη που κανονικοποίησε το να βρίσκεται μια γυναίκα σε θέση ισχύος, να κατέχει τον θρόνο με αξιοπρέπεια, αποτελώντας παράδειγμα για τον λαό της. Αφοσιώθηκε ολότελα στην βασιλική της καταγωγή και ρόλο και πέρασε ένα πρότυπο δύναμης και καθήκοντος σε άντρες και γυναίκες της Βρετανίας, αλλά και παγκοσμίως.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε εχθές το απόγευμα για το μεγάλο ταξίδι και οι εξελίξεις στην Βρετανία είναι καταιγιστικές. Μέσα σε όλα όμως, υπάρχουν και εκείνοι που εστιάζουν στα μικρά και θέλουν να βλέπουν τη ζωή από μια πιο ρομαντική οπτική. Την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση πως η Βασίλισσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να εκφράζουν την ανησυχία τους, πλήθος λαού είχε ήδη συγκεντρωθεί έξω από το παλάτι στο Λονδίνο, ως ένδειξη συμπαράστασης στην βασίλισσά τους.

Λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί και επίσημα ο θάνατος της μακροβιότερης μονάρχη στην Βρετανία, ο ουρανός της Αγγλίας, μεταξύ βροχής και ήλιου, σχημάτιζε ουράνια τόξα. Οι εικόνες στα social media, με τον λαό να συμπαραστέκεται στην Βασίλισσα έξω από το παλάτι και να μαθαίνει τα νέα για τον θάνατό της ενώ χρώματα γεμίζουν τον ουρανό, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Το ουράνιο τόξο έξω από το Windsor Castle, όπου ήταν μέχρι πρόσφατα και η κύρια κατοικία της Βασίλισσας, μαζί με τις σημαίες της Μ. Βρετανίας και τα θλιμμένα πρόσωπα των Άγγλων, αποτελούν τις φωτογραφίες της ημέρας.