UPDATE #NOW

Variety: Μπορεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική τηλεόραση;


JTeam

8 Νοεμβρίου 2022

Variety: Μπορεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική τηλεόραση;
Καθώς η «Αγορά» του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λανσάρει μια νέα ενότητα για τη στήριξη της εγχώριας τηλεοπτικής παραγωγής, το Variety αναρωτιέται αν η ελληνικής τηλεόραση οδεύει προς τη δική της «Χρυσή Εποχή» με σειρές όπως ο «Σιωπηλός Δρόμος» και το «Maestro»

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ένας θεσμός που ιστορικά υπήρξε «προπύργιο» για την προώθηση ταινιών και ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα Βαλκάνια, αναμένεται να αποτελέσει στέρεο σημείο έναρξης για μια «Χρυσή Εποχή» της Ελληνικής Τηλεόρασης, σύμφωνα με το περιοδικό Variety.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, αυτή τη σεζόν, η Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει ένα καινούριο πιλοτικό πρόγραμμα. Πρόκειται για μια νέα ειδική τηλεοπτική ενότητα, η οποία παρουσιάζεται μέσω της Αγοράς και θα περιλαμβάνει ένα one-day event με εργαστήρια, πάνελ και συμμετέχοντες Έλληνες και διεθνείς επαγγελματίες από τον χώρο της τηλεόρασης.

«Αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα… με το να υποστηρίξουμε τους δημιουργούς τηλεοπτικού περιεχομένου και να τους φέρουμε σε επαφή με το παγκόσμιο κοινό», σχολιάζει η Αγγελική Βέργου, επικεφαλής της Αγοράς του 63ου ΦΚΘ.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr