Το έξυπνο κόλπο ενός 10χρονου όταν ένιωσε να απειλείται: «Προσποιήσου ότι είσαι η μαμά μου»

ABC 6

Το παιδί έκανε πράξη το κόλπο που του είχε μάθει ο πατέρας του σε περίπτωση κινδύνου

Ένας 10χρονος από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ο Sammy είχε την πιο έξυπνη ιδέα όταν ένιωσε να κινδυνεύει από μια άγνωστη. Όλα ξεκίνησαν όταν γύριζε από το σχολείο του και παρατήρησε πως κάποια γυναίκα τον παρακολουθούσε. Μπήκε λοιπόν χάρη στην ταχύτατη σκέψη του, σε ένα κατάστημα και ζήτησε από μια υπάλληλο να κάνει ότι είναι η μαμά του για να σωθεί. 

Η άγνωστη αρχικά τον προσέγγισε, προσφέροντάς του φαγητό και τον ρωτούσε επίμονα πού πηγαίνει και πού είναι οι γονείς του. Το παιδί τότε άρχισε να νιώθει περίεργα και ανασφάλεια με αποτέλεσμα να μπει γρήγορα στο αγαπημένο του κατάστημα που ήταν κοντά και να ζητήσει βοήθεια. Έτσι, προσέγγισε την 17χρονη Hannah Daniels και της ζήτησε να προσποιηθεί πως είναι η μητέρα του. 

Όπως αποκαλύπτει η ίδια: «Μου είπε: "προσποιήσου ότι είσαι η μαμά μου. Εγώ του είπα: "Εντάξει, πήγαινε πίσω". Ήθελε να είναι συνέχεια κοντά μου». Η εργαζόμενη τότε πήγε στην πόρτα και την κλείδωσε για ασφάλεια, βλέποντας τη γυναίκα να απομακρύνεται. Από την πλευρά του, το παιδί είπε πως «έτρεμε όταν ήταν εκεί» αλλά ευτυχώς έκανε όλα όσα του είχε μάθει ο πατέρας του σε μια τέτοια επικίνδυνη στιγμή. 

Ο πατέρας του 10χρονου δήλωσε μετά τη γενναία απόφαση του γιου του: «Το να βλέπεις το παιδί σου να ζητάει βοήθεια γιατί φοβάται για τη ζωή του, σε πληγώνει πολύ. Σκεφτείτε κάθε σενάριο και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά το γνωρίζουν και επίσης το εξασκούν. Εξασκηθείτε στις καταστάσεις και τα σενάριά σας, όπως ακριβώς στις ασκήσεις πυρόσβεσης».

Η τοπική αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει την ύποπτη, η οποία φαίνεται να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.