Ουκρανία: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από οικογένειες που επανενώνονται στο- ελεύθερο πια- Kherson

Instagram/Telegraph

Μία ακόμη πόλη απελευθερώνεται από τους Ρώσους

Οικογένειες που χωρίστηκαν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, συναντιούνται ξανά μετά από 9 μήνες στην πόλη Kherson, που βρίσκεται στο νότιο μέρος της χώρας. Έφτασε το πρώτο τρένο στην πόλη, μετά από τόσους μήνες, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη.

«Υποσχέθηκα ότι θα επιστρέψω και κράτησα την υπόσχεσή μου» είπε η 30χρονη Anastasia Shevlyuga, όταν συνάντησε ξανά τη μητέρα της. Μητέρες που βρήκαν ξανά τα παιδιά τους μετά την 24η Φεβρουαρίου, τη μέρα που ξεκίνησε η επέλαση των Ρώσων στην Ουκρανία.

Υπήρξαν και εκείνοι που εμφανίστηκαν στον σταθμό του τρένου μόνο και μόνο για να δουν την πόλη ελεύθερη. Για τους υπαλλήλους, ήταν μια στιγμή περηφάνιας. Η πόλη έμεινε χωρίς ρεύμα και νερό λίγο πριν μπει ένας ακόμη δύσκολος χειμώνας, αλλά τα τρένα και η επαναλειτουργία τους θα εξυπηρετήσουν στην ανατροφοδότηση της πόλης.

Tweet URL

Το πρώτο τρένο που έφτασε ήταν ζωγραφισμένο από διάφορους Ουκρανούς καλλιτέχνες, με ταμπέλες που έλεγαν "Train to Victory". Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.