UPDATE #NOW

Το 12χρονο αγόρι που έφτιαξε ένα ξύλινο μπολ για τα παιδιά της Ουκρανίας και συγκέντρωσε 68.000 λίρες


Κλέλια Φατούρου

8 Απριλίου 2022

Το 12χρονο αγόρι που έφτιαξε ένα ξύλινο μπολ για τα παιδιά της Ουκρανίας και συγκέντρωσε 68.000 λίρες
Instagram/clarkie_woodwork
Ένα ξύλινο μπολ ήταν η αφορμή για να συγκεντρωθούν περισσότερες από 65.000 λίρες

Πόσο θα ήθελα να πιάνουν τα χέρια μου. Να μπορώ να φτιάχνω τα μαλλιά μου και τα νύχια μου όπως θέλω, να κατασκευάζω πράγματα από το μηδέν, να διορθώνω βρύσες και πρίζες. Γενικώς να νιώθω ότι προσφέρω, με βασικά εργαλεία τα χέρια μου.

Σαν τον 12χρονο Gabriel Clark από την περιοχή Cumbria της Αγγλίας, που έφτιαξε μόνος του ένα μπολ για την Ουκρανία και απέδειξε ότι, εκτός από ενσυναίσθηση, κατέχει και δεξιότητες ξυλουργίας.

Όλα ξεκίνησαν από τον πατέρα του, Richard, τον προηγούμενο μήνα όταν του έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram, δείχνοντας εικόνες από τις χειροποίητες δημιουργίες του. Μπολ, ξύλο κοπής ακόμα και στικ για ντραμς.

Το μπολ που έφτιαξε έχει μία κίτρινη και μπλε λωρίδα, για να συμβολίσει τη σημαία της Ουκρανίας και ο στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά της χώρας που βρίσκεται σε πόλεμο. «Ελπίζω πραγματικά ότι η γενναιοδωρία όλων σας θα μπορέσει να βοηθήσει τα παιδιά της Ουκρανίας, με φαγητό, νερό, καταφύγιο και ασφαλή μέρη για να παίζουν και να μαθαίνουν», δήλωσε το γλυκύτατο αγόρι.

Ο αρχικός του στόχος ήταν να συγκεντρωθούν 5.000 λίρες αλλά το ποσό ξεπέρασε τις 68.000. Όλοι έκαναν τη συνεισφορά τους, θέτοντας υποψηφιότητα για αυτό το μπολ. Μέσα σε 48 ώρες, οι ακόλουθοι πήγαν από τους 6 στους 225.000 και του έχουν ζητηθεί 20.000 παραγγελίες για μπολ. «Νιώθω πολύ άσχημα γιατί μπορώ να φτιάξω τόσα. Υπολόγισα ότι ακόμα και αν παρατήσω το σχολείο, κάτι που δεν κάνει χαρούμενους τους γονείς μου, θα μου πάρει 32 χρόνια, αν φτιάχνω 3 μπολ την ημέρα». Σε κάθε περίπτωση, ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου, που είναι η Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών.