UPDATE #NOW

Idra Kayne: Ο ρατσισμός δεν σου επιτρέπει να ζήσεις τη ζωή που θες


JTeam

2 Δεκεμβρίου 2022

Idra Kayne: Ο ρατσισμός δεν σου επιτρέπει να ζήσεις τη ζωή που θες
Αγαπάει την Κυψέλη στην οποία μεγάλωσε, λατρεύει τους RnB και Soul ήχους, αλλά και τα παραδοσιακά της Ηπείρου και των Δωδεκανήσων. Μιλάει με πάθος για θέματα που την καίνε: το ρατσισμό, το body positivity. Ο Δεκέμβριος του 2022 τη βρίσκει, μεταξύ άλλων, στα «Φτηνά τσιγάρα» της Εναλλακτικής Σκηνής της Ε.Λ.Σ.

Το επίθετο που ίσως χαρακτηρίζει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο την Idra Kayne, είναι το εκρηκτική. Δεν υπάρχει περίπτωση να τη δεις να τραγουδάει στη σκηνή και να μην σου εντυπωθεί. Έχει μια αδιαμφισβήτητα έντονη παρουσία και μια εντυπωσιακή soul φωνή, με μεγάλες ερμηνευτικές δυνατότητες. Είναι όμως και μια μπριόζα προσωπικότητα, όσο μιλάμε μου θυμίζει χαρακτήρα από παλιά ελληνική ταινία, έχει την ενέργεια και το ταπεραμέντο των ηρωίδων της Ρένας Βλαχοπούλου, κάνει διαρκώς χιούμορ, απαντάει με αυτοπεποίθηση, αυτοσαρκάζεται.

Συναντηθήκαμε με αφορμή τη συμμετοχή της στο musical «Φτηνά τσιγάρα» που επανέρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από τις 4 Δεκεμβρίου 2022 για λίγες παραστάσεις, ενώ παράλληλα παίζει στη θεατρική παράσταση για παιδιά «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» στο Θέατρο Κάππα, συμμετέχει στην αυτοβιογραφική παράσταση του Θανάση Αλευρά, ετοιμάζει τα νέα της τραγούδια, κάνει ραδιοφωνική εκπομπή και podcast, ενώ αμέσως μετά τη συνέντευξή μας, πήρε μέρος σε συζήτηση με θέμα το φαινόμενο του blackface στη χώρα μας. Αναρωτιέμαι πώς τα καταφέρνει όλα μαζί. «Δεν κοιμάμαι! (γέλια) Είμαι πολύ χαρούμενη για όλες τις δουλειές στις οποίες συμμετέχω, αλλά είναι μια πολύ πιεστική περίοδος, αντικειμενικά δεν μου βγαίνει το 24ωρο.»

Βέρα Κυψελιώτισσα, δεν θα μπορούσε παρά να προτείνει να γίνει η συνέντευξη στη γειτονιά της. «Την αγαπώ την Κυψέλη, μένω στην Άνω Κυψέλη, εδώ μεγάλωσα. Έφυγα για κάποια χρόνια εκεί στην ηλικία των είκοσι και έμεινα σε διάφορες περιοχές, αλλά επέστρεψα και πάλι εδώ».

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr