UPDATE #NOW

Η Tilda Swinton σε ρόλο μοντέλου φορά κοστούμια από τις ταινίες του Παζολίνι


JTeam

7 Δεκεμβρίου 2022

Η Tilda Swinton σε ρόλο μοντέλου φορά κοστούμια από τις ταινίες του Παζολίνι
Credits: Festival d’Automne
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον ιστορικό τέχνης Olivier Saillard, η διάσημη ηθοποιός ετοιμάζεται για μία περφόρμανς στο Festival d’Automne, στο Παρίσι

Η Tilda Swinton και ο Olivier Saillard συνεργάστηκαν για άλλη μια φορά για να ζωντανέψουν τα θρυλικά κοστούμια -σχεδιασμένα από τον Danilo Donati– από τις ταινίες του Pier Paolo Pasolini, στο πλαίσιο της έκθεσης “Embodying Pasolini”, που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Festival d’Automne στο Ίδρυμα Sozzani στο Παρίσι.

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του Pasolini, φέτος είδαμε πολλά και διαφορετικά αφιερώματα στο έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη -μεταξύ αυτών μία νέα έκδοση από τον βιογράφο του, René de Ceccatty, επανακυκλοφορίες ταινιών του και αναδρομές στο κινηματογραφικό του σύμπαν. Όλα απέδειξαν πόσο επίκαιρα είναι ακόμη τα έργα του, οι ταινίες του και η σκέψη του.

Η έκθεση “Embodying Pasolini” είναι η τέταρτη συνεργασία μεταξύ της Βρετανίδας ηθοποιού και του ιστορικού μόδας -μία συνεργασία που ξεκίνησε το 2012, όταν ο Saillard ήταν διευθυντής του Musée de la Mode στο Palais Galliera. Το πρώτο τους εγχείρημα ήταν το “The Impossible Wardrobe”, όπου η Swinton έφερνε στη ζωή και παρουσίαζε στο κοινό ρούχα από τα αρχεία του μουσείου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr