UPDATE #NOW

Αίγυπτος: Οι πυραμίδες της Γκίζας και η Σφίγγα απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της κλιματικής αλλαγής


JTeam

7 Δεκεμβρίου 2022

Αίγυπτος: Οι πυραμίδες της Γκίζας και η Σφίγγα απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της κλιματικής αλλαγής
Οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι παγκοσμίου φήμης αρχαιότητες της Αιγύπτου, μεταξύ αυτών και η Σφίγγα και οι Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας, μπορεί να χαθούν λόγω της κλιματικής αλλαγής μέχρι το τέλος του αιώνα

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι παγκοσμίου φήμης αρχαιότητες της Αιγύπτου, μεταξύ αυτών και η Σφίγγα και οι Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας, μπορεί να χαθούν λόγω της κλιματικής αλλαγής μέχρι το τέλος του αιώνα.

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή απειλεί να πλημμυρίσει τους αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένου του συγκροτήματος αρχαίων ναών στο Λούξορ και του μεγαλύτερου μέρους της Αλεξάνδρειας, της μεγαλύτερης πόλης της Αιγύπτου, η οποία χτίστηκε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Ο Hussein Abdel Basir, διευθυντής του Μουσείου Αρχαιοτήτων στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, δήλωσε την Τρίτη στη Mirror ότι η αρχαία πόλη θα μπορούσε να βρεθεί κάτω από το νερό μέσα σε 30 χρόνια. Ανάμεσα στους πολλούς θησαυρούς της είναι το κάστρο, του 15ου αιώνα, Qaitbay στην Αλεξάνδρεια.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν επίσης απειλές για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας, σύμφωνα με τον Bassir. «Το ένα τρίτο κάθε φυσικού αξιοθέατου και το ένα έκτο κάθε αξιοθέατου πολιτιστικής κληρονομιάς απειλείται επί του παρόντος λόγω της κλιματικής αλλαγής».

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr