Το Netflix μάς τα γυρνάει και μειώνει το κόστος συνδρομής για τουλάχιστον 30 χώρες

Pexels/Anastasia Shuraeva

Κάποιες χώρες θα πληρώνουν έως και 50% λιγότερο

Είδε κι απόειδε η πλατφόρμα του Netflix και αλλάζει τα πλάνα της. Από εκεί που θα μάς χρέωνε μία συνδρομή ανά σπίτι, και κομμένο το μοίρασμα των κωδικών, κατάλαβε ότι πρέπει να μειώσει το κόστος μηνιαίας συνδρομής, σε τουλάχιστον 30 χώρες. 

«Τα μέλη μας δεν είχαν ποτέ ξανά τόσες επιλογές στην ψυχαγωγία», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρίας στο BBC. Ο ανταγωνισμός όμως από το Amazon, HBO και Disney είναι μεγάλος. Όπως και η ακρίβεια στα πάντα. «Αναζητούμε πάντα τρόπους για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας. Επιβεβαιώνουμε λοιπόν ότι αλλάζουμε τις τιμές σε συγκεκριμένες χώρες».

Μιλάμε για Ασία, Ευρώπη, υποσαχάρια Αφρική, Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή. Μερικές ενδεικτικές χώρες είναι η Μαλαισία, Ινδονησία, Ταιλάνδη, Φιλιππίνες, Κροατία, Κένυα και Ιράν. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι τιμές θα πέσουν έως και 50%.

Πέρυσι, το Netflix πέρασε σε εκατοντάδες απολύσεις, ενώ σου έδινε και φθηνότερο πρόγραμμα, αλλά με διαφημίσεις, με σκοπό να κερδίσουν τους χαμένους χρήστες. Προς το παρόν δεν ξέρουμε αν θα προχωρήσει το πλάνο με τη μία συνδρομή ανά σπίτι, αλλά μετά τις τεράστιες αντιδράσεις, το πιθανότερο είναι ότι αυτή η ιδέα θα ναυαγήσει.

TAGS