Τα Oscars έριξαν «άκυρο» για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Volodymyr Zelenskyy

Splash News

H Ακαδημία δεν είναι ο μόνος θεσμός που απορρίπτει τον Ουκρανό πρόεδρο

Τα Oscars για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν ενέκριναν το αίτημα του Volodymyr Zelenskyy να μιλήσει στην τελετή απονομής των βραβείων, σύμφωνα με το Variety. 

Παρόλο που μετά τη ρωσική εισβολή τον έχουμε δει να βγάζει λόγους σε τελετές απονομής βραβείων και φεστιβάλ, ακόμη και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στα Oscars ούτε πέρσι, αλλά ούτε και φέτος, πρόκειται να εμφανιστεί. Παρόλο που ο ατζένης του πρακτορείου WME, Mike Simpson ζήτησε από την Ακαδημία να αφήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας να μιλήσει στην τελετή, το αίτημα δεν έγινε δεκτό. 

Ο Simpson φαίνεται πως έκανε την έκκληση επειδή εκπροσωπεί τον Aaron Kaufman, ο οποίος μαζί με τον  Sean Penn σκηνοθέτησαν το ντοκιμαντέρ "Superpower" για την Ουκρανία, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, τον προηγούμενο μήνα. 

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Zelenskyy επιστράτευσε τον Simpson, ο οποίος εκπροσωπεί μεγάλα ονόματα, ώστε να προσεγγίσει τους ανθρώπους των Χρυσών Σφαιρών και των Oscars, προκειμένου να μιλήσει ο Ουκρανός πρόεδρος στις αντίστοιχες τελετές. Αν και στην πρώτη περίπτωση το αίτημα έγινε δεκτό, ο Ουκρανός πρόεδρος δεν θα μιλήσει ούτε στη φετινή απονομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. 

Δεν είναι σαφές γιατί δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Zelenskyy αλλά γενικά, η Ακαδημία προτιμά να μένει εκτός από οτιδήποτε πολιτικό, σύμφωνα με το Variety. Πάντως, η Ακαδημία δεν είναι ο μόνος θεσμός που απορρίπτει τον Ουκρανό πρόεδρο. Τον Σεπτέμβριο, η ομάδα του προσέγγισε τους διοργανωτές του φεστιβάλ στο Toronto για το ενδεχόμενο εμφάνισης του Ουκρανού προέδρου, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε. Εκπρόσωπος του Φεστιβάλ εκείνη την περίοδο δήλωσε ότι το φεστιβάλ «δεν σχολιάζει συζητήσεις με αξιωματούχους, κυβερνητικούς αξιωματούχους ή διεθνείς πρεσβείες».