UPDATE #NOW

Kevin Spacey: Ξεκίνησε η δίκη του στο Λονδίνο για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης


JTeam

28 Ιουνίου 2023

Kevin Spacey: Ξεκίνησε η δίκη του στο Λονδίνο για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης
Splash News
Μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του μέσα στη δικαστική αίθουσα

Μόλις άρχισε στο Λονδίνο, η δίκη για τον Kevin Spacey για 12 σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος τεσσάρων ανδρών που έγιναν πριν από 22 χρόνια. Ο 63χρονος ηθοποιός έφτασε χαμογελαστός στο Crown Court με ένα μαύρο ταξί και δεν δίστασε να χαιρετήσει με άνεση τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο.

Ο Spacey μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του μέσα στη δικαστική αίθουσα, όταν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή Wall. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες με τον ηθοποιό να αρνείται τις 12 κατηγορίες για σεξουαλική και άσεμνη επίθεση μεταξύ 2001 και 2013 και να δηλώνει αθώος.

Ο δικαστής δήλωσε: «Υπάρχει, προφανώς, μεγάλο ενδιαφέρον του Τύπου για την υπόθεση αυτή και υπενθυμίζω σε όποιον κάνει ρεπορτάζ τους περιορισμούς που υπάρχουν αναφορικά με τα ονόματα των θυμάτων». Ο Patrick Gibbs, που υπερασπίζεται τον Spacey, συζήτησε με τον δικαστή τη διαδικασία επιλογής των ενόρκων.

Στους ενόρκους θα δοθεί μάλιστα, ένα ερωτηματολόγιο για να συμπληρώσουν πριν κληθούν να συμμετάσχουν στην υπόθεση. Η επιτροπή των 14 ενόρκων επιλέγεται από μια ομάδα ενόρκων.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε μια πρώτη ακρόαση στο "Westminster Magistrates' Court» τον Ιούνιο, ο Gibbs δήλωσε ότι ο πελάτης του «αρνείται σθεναρά κάθε εγκληματική ενέργεια σε αυτή την υπόθεση». Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο ηθοποιός φέρεται να άγγιξε τα γεννητικά όργανα ενός εκ των θυμάτων πάνω από τα ρούχα. Τρεις άσεμνες επιθέσεις και τέσσερις σεξουαλικές επιθέσεις χρονολογούνται μεταξύ 2001 και 2004, ενώ πέντε ακόμη αδικήματα αφορούν το χρονικό διάστημα μεταξύ 2005 και 2013.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Spacey κατηγορήθηκε για επτά επιπλέον αδικήματα, τρία για άσεμνη επίθεση, τρία για σεξουαλική επίθεση και μία κατηγορία για πρόκληση προσώπου σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση, εναντίον ενός τέταρτου άνδρα μεταξύ 2001 και 2005. Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες σε ακρόαση τον Ιανουάριο.