6 σημάδια ότι έχετε χειριστικούς φίλους

Κυριακή 2 Ιούνιος 2019
roberto-nickson-366209-unsplash.jpg

Μήπως νιώθετε ότι μόνο εσείς δίνετε σε μια φιλία και οι άλλοι μόνο λαμβάνουν;  Ή μήπως οι φίλοι σας δεν έχουν ποτέ χρόνο για εσάς, αλλά όταν εκείνοι σας χρειαστούν απαιτούν να είστε εκεί; Κι όμως πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να θέλουν να ελέγχουν τις ζωές των άλλων. Άλλοι πάλι θέλουν να είναι χειριστικοί, γιατί έχουν το σύνδρομο του ναρκισσισμού. Αν λοιπόν υποψιάζεστε ότι έχετε πέσει θύμα μιας χειριστικής φιλίας, διαβάστε το παρακάτω άρθρο, για να μάθετε κατά πόσο σας χειραγωγούν ή όχι οι φίλοι σας.

Διαβάστε εδώ: 5 χαρακτηριστικά που θέλουν οι άντρες να έχει η γυναίκα των ονείρων τους

Δεν ακούει όταν μιλάτε.

Το κυριότερο σημάδι ότι ενός χειριστικού φίλου, είναι όταν του μιλάτε και νιώθετε ότι δεν σας ακούει. Εσείς μιλάτε για όλα όσα σας προβληματίζουν και ενώ ο φίλος σας, σας κοιτάει στη κυριολεξία στο στόμα, στην πραγματικότητα δεν ακούει τίποτα από όσα λέτε. Και ενώ είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να νιώθει κουρασμένος και να μη μπορεί να σας παρακολουθήσει, από τη άλλη αν αυτό το φαινόμενο συμβαίνει συχνά, τότε ίσως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε τη φιλία σας.

Δεν λέει ποτέ κάτι καλό για κάποιον

Να είστε επιφυλακτικοί με τους ανθρώπους που μιλάνε πάντα αρνητικά για τους άλλους. Αν έχετε μια φίλη ή έναν φίλο που κουτσομπολεύει συνέχεια, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα πει κάτι άσκημο και για εσάς. Μπορεί να θέλετε να πιστεύετε ότι δεν θα σας προδώσει ποτέ, όμως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας είναι θέμα χρόνου να εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη σας.

Σας θυμάται μόνο όταν χρειάζεται κάτι

Ένα από τα κυριότερα σημάδια ο φίλος σας είναι χειριστικός, αποτελεί το γεγονός ότι επικοινωνεί μαζί σας, μόνο όταν σας έχει ανάγκη. Αν λοιπόν εμφανίζεται κάθε φορά που θέλει έναν ώμο για να κλάψει και μετά εξαφανίζεται, ενδεχομένως η φιλία σας δεν είναι πραγματική.

Διαβάστε εδώ: Γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ψέματα

Σας δημιουργεί ενοχές

Πολλοί χειριστικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα συναισθήματα της ενοχής, για να μπορέσουν πάρουν από εσάς αυτό που θέλουν. Για παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιήσουν την εξής φράση: «Μετά από όλα έχω κάνει για εσένα, δεν μπορείς να με βοηθήσεις;»

Θέλει να είναι το αφεντικό

Αυτός είναι ο αρχηγός της παρέας και αν δεν κάνετε αυτό που θέλει θυμώνει. Επίσης, δεν ακούει σχεδόν ποτέ τη γνώμη σας, αλλά σκέφτεται μόνο τη δική τους άποψη. Έχει πάντα δίκιο, ακόμα και αν ξέρει ότι είναι λάθος.

Ζητά συνέχεια χάρες από εσάς

Οι χειριστικοί άνθρωποι συνήθως κάνουν φίλους από συμφέρον και δεν πιστεύουν στην ανιδιοτελής φιλία. Έτσι καταλήγουν να ζητάνε συνέχεια πράγματα από εσάς και εσείς γίνεστε θύματα τους. Όταν νιώσετε ότι σας εκμεταλλεύονται, γυρίστε σελίδα και ψάξτε για καινούριους φίλους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

TRENDING ARTICLES