Θέλετε να γίνετε πιο πειστικοί συνομιλητές; Δοκιμάστε το «τρικ των 4 δευτερολέπτων»

Alexandr Podvalny from Pexels

Οι παύσεις έχουν τεράστια δύναμη σε μία συνομιλία. Παρακάτω, θα δούμε ότι μόνο 4 δευτερόλεπτα αρκούν για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των άλλων

Ορισμένοι άνθρωποι είναι χαρισματικοί ομιλητές – έχουν έναν μαγικό τρόπο να μας καθηλώνουν με τα λόγια τους και, κυρίως, είναι πειστικοί. Το κοινό τους χαρακτηριστικό, εκτός από την η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, ένα απλό τρικ που χρησιμοποιούν.

Όταν θέλουμε να πείσουμε κάποιον, εκτός από ισχυρά επιχειρήματα, χρειάζεται να έχουμε την ικανότητα να σταματάμε – μία μικρή παύση αρκεί, για να τον κερδίσουμε με το μέρος μας. 

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Experimental Social Psychology αναφέρει ότι ο «κανόνας των 4 δευτερολέπτων» κάνει τις συζητήσεις λιγότερο άβολες και περισσότερο ουσιώδεις. Χρειάζεται λοιπόν να σταματάμε για 4 μόνο δευτερόλεπτα, να παίρνουμε μία ανάσα, να διαβάζουμε τα συναισθήματα των συνομιλητών μας και να συνεχίζουμε. Κι αυτό γιατί δείχνουμε ότι σκεφτόμαστε τι θα πούμε, κάτι που δίνει βάρος στην απάντησή μας χωρίς καν να προσπαθήσουμε.

Οι παύσεις 4 δευτερολέπτων επαναπροσδιορίζουν τη ροή της συζήτησης, ενώ μας βοηθούν να αποκτήσουμε τον έλεγχό της και να την κατευθύνουμε όπου εμείς θέλουμε. 

Μετράμε από μέσα μας από το 1 έως το 4 λοιπόν, βάζουμε τις σκέψεις μας σε τάξη και κερδίζουμε το ακροατήριο.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.