3 συμβουλές για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, ακόμα και αν είσαι εσωστρεφής

Freepik

Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις κάθε άβολη στιγμή

Όπως κι αν μας αρέσει να είμαστε και να ζούμε στην προσωπική ζωή μας, στο επαγγελματικό περιβάλλον πρέπει να δείχνουμε σοβαροί και να αποπνέουμε εμπιστοσύνη, ειδικά αν κατέχουμε θέσεις ευθύνης. Το να βγαίνουμε από τη ζώνη ασφαλείας μας και να εκθέτουμε τον εαυτό μας μπορεί να μας προκαλεί άγχος, ένταση και αμηχανία. Αυτό συνδέεται τις περισσότερες φορές με την έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης και έχει ως αποτέλεσμα να μένουμε στο ίδιο πεδίο που βρισκόμαστε, να μην παίρνουμε ρίσκα και κατά συνέπεια να μην εξελισσόμαστε. 

Αν, λοιπόν, ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους και δεν γνωρίζεις τον τρόπο, αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους. Όσο εσωστρεφής κι αν είσαι, έφτασε η στιγμή να υψώσεις το ανάστημά σου και να διεκδικήσεις όσα σου αξίζουν σε κάθε επίπεδο της ζωής σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν 3 μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να βρεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

3 τρόποι για να βρεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση στη δουλειά

Βρες συμμάχους

Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μόνη σου. Είναι σημαντικό να αποκτήσεις σχέσεις με τους συναδέλφους σου και να έχεις τη στήριξή τους. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα κληθείς να κάνεις μια πρόταση ή μια παρουσίαση θα νιώθεις περισσότερη άνεση, γνωρίζοντας ότι έχεις γύρω σου, μεταξύ άλλων, ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και εκτιμάς.

Σημείωσε κάθε μικρή νίκη σου

Όπως είσαι αυστηρή με τα λάθη σου, έτσι πρέπει να είσαι γενναιόδωρη με τις νίκες σου. Μπορεί μέσα από τα λάθη μας να μαθαίνουμε και να προχωράμε παρακάτω, όμως σε αυτή τη ζωή είναι εξίσου σημαντικές και οι νίκες, διότι μας δίνουν δύναμη και ενέργεια να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος ό,τι κάνουμε. Σημείωσε στο ημερολόγιό σου όλα όσα κατάφερες και την επόμενη φορά που κάποιος θα σε αμφισβητήσει, μην παραλείψεις να του τα θυμίσεις.

Αγκάλιασε την αδεξιότητα

Κανείς δεν είναι τέλειος και έτσι τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν έχει σημασία, αν θα κάνεις κάποιο λάθος ή θα εκφέρεις διαφορετικά ένα όνομα, προκαλώντας γέλιο στους συναδέλφους σου. Σημασία έχει να το αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία και χιούμορ και γιατί όχι και με αυτοσαρκασμό, χωρίς να δείξεις ότι πανικοβλήθηκες ή ότι αγχώθηκες απότομα. Τα απρόοπτα είναι μέσα στο πρόγραμμα, όμως δεν πρέπει να τους δώσεις την ευκαιρία να σε ρίξουν από τη θέση σου. Καμιά λάθος στιγμή δεν σε καθορίζει και αυτό είναι δεδομένο. 

Αφού διάβασες τις συμβουλές για αυτοπεποίθηση, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.