Αναζητάς την ευτυχία και την ικανοποίηση στη ζωή σου; 10 ρήματα που πρέπει να σταματήσεις να λες τώρα

Unsplash

Τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ όσο νομίζεις

Μπορεί η ευτυχία να είναι μια λέξη και η ικανοποίηση μια δεύτερη, όμως οι ερμηνείες τους είναι πολλές και το αποτέλεσμα υποκειμενικό. Η ευτυχία η δική μου δε σημαίνει πως θα φέρει χαρά και στη δική σου ζωή και το αντίθετο, κάτι που κάνει εσένα χαρούμενη δεν είναι δεδομένο ότι θα κάνει και τους υπόλοιπους. Κι αν συμφωνήσουμε πως όλα είναι σχετικά, αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να νιώσουμε αυτές τις λέξεις στο 100%; Η απάντηση μάλλον ποικίλει. 

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, σκοπός όλων των ανθρώπων πάνω σε αυτόν τον πλανήτη είναι να είναι ευτυχισμένοι και να λαμβάνουν ικανοποίηση από τη ζωή τους. Ο Στιβ Τζομπς έχει υποστηρίξει πως οι άνθρωποι μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί, ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνουμε τίποτα, όπως επίσης να καταπιάνεσαι με πράγματα, τα οποία πράγματα όμως δεν έχουν καμία σημασία για σένα. Πολύ συχνά, η ευτυχία και η ικανοποίηση βασίζονται όχι στην απόκτηση περισσότερων πραγμάτων, αλλά στην αφαίρεση πραγμάτων/καταστάσεων/ανθρώπων από τη ζωή μας. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εν λόγω έρευνα, υπάρχουν μερικές συνήθειες που αν τις αλλάξουμε σήμερα, από αύριο κιόλας θα δούμε το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Ειδικότερα, πρόκειται για 10 ρήματα σε χρόνο Ενεστώτα, τα οποία πρέπει να βγάλουμε από το λεξιλόγιό μας, θέτοντας εκ νέου τα όριά μας και αναθεωρώντας απόψεις που είχαμε στο παρελθόν.

10 ρήματα που πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου για να βρεις την ευτυχία

1.Κατηγορώ

Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Και εσύ κάνεις λάθη. Πριν ξεκινήσεις να κατηγορείς τον οποιονδήποτε για ό,τι συνέβη, κάνε την αυτοκριτική σου και σκέψου ποιος ήταν ο δικός σου ρόλος. Οι άνθρωποι που συνεχώς κατηγορούν τους άλλους και ποτέ δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους, τείνουν να μένουν πίσω και να μην εξελίσσονται ποτέ, καθώς δεν παραδέχονται τα σφάλματά τους και δεν είναι ειλικρινείς ούτε με τον ίδιο τον εαυτό τους.

2.Εντυπωσιάζω

Δεν αρέσεις σε κανέναν για τα ρούχα, τα χρήματά σου ή το αυτοκίνητο που έχεις. Αυτά είναι απλώς πράγματα, δεν είσαι εσύ. Φρόντισε να δίνεις στα υλικά αγαθά την αξία που τους αρμόζει και εστίασε στις προσωπικές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σου. Στο τέλος της ημέρας, δεν έχει κανένα νόημα πόσα χρήματα έχεις στον λογαριασμό σου, αλλά τι άνθρωπος είσαι και πώς συμπεριφέρθηκες στους γύρω σου. 

3.Διακόπτω

Το να διακόπτεις τον άλλον δεν φανερώνει απλώς έναν αγενή άνθρωπο, αλλά κάποιον που δεν έχει μάθει να σέβεται και να έχεις τρόπους. Διακόπτοντας συνεχώς τον άνθρωπο απέναντί σου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον μειώνεις και τελικά να γίνεσαι εσύ αντιπαθής. Δεν νομίζουμε ότι θέλεις κάτι τέτοιο για τον εαυτό σου.

4.Κολλάω

Η ανασφάλεια και ο φόβος συχνά μας κρατούν πίσω κολλημένους σε μια κατάσταση, που ούτε και εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε αν μας αρέσει. Προσπάθησε να βάλεις σε μια σειρά τις σκέψεις σου και να βγεις από αυτή τη διάθεση. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρεις σήμερα, θα έχεις προσπαθήσει κάνοντας ένα βήμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. 

5.Γκρινιάζω

Όλοι έχουμε προβλήματα, όμως το να γκρινιάζουμε γι’ αυτά μας κάνει να νιώθουμε χειρότερα κι όχι καλύτερα. Αν κάτι πηγαίνει λάθος, μην χάνεις τον χρόνο σου με παράπονα, αλλά επικεντρώσου στο πώς θα το διορθώσεις. Άλλωστε, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα.

6.Ελέγχω

Στην πραγματικότητα το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι ο εαυτός σου. Φρόντισε να του φέρεσαι με ευγένεια. Αν πέσεις στην παγίδα να ελέγχεις άλλους ανθρώπους, είναι βέβαιο πως εκτός από τον χρόνο σου, θα χάσεις και τον στόχο σου. Εσύ είσαι εσύ και εκείνοι είναι εκείνοι και έχουν τη ζωή τους. 


7.Κριτικάρω

Όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή είμαστε διαφορετικοί, πράττουμε με τον δικό μας τρόπο και αντιδράμε σύμφωνα με το αίσθημα κι όχι τη λογική. Πριν μπεις στη διαδικασία να κρίνεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα του άλλου, σκέψου πώς θα αντιδρούσες αν έκριναν εσένα. Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο, έτσι;

8.Κάνω κήρυγμα

Το να κάνεις κριτική έχει έναν αδερφό. Το κήρυγμα. Νομίζω καταλαβαίνεις, γιατί πρέπει να λείπει από τη ζωή σου αυτή φράση. Μίλα με ευγένεια στους ανθρώπους γύρω σου και να είσαι σίγουρη πως τότε και μόνο τότε θα σε ακούσουν.

9.Ζω στο παρελθόν

Το παρελθόν του καθενός είναι πολύτιμο. Μάθε από τα λάθη σου, κράτα στο κεφάλι σου τις σημαντικότερες στιγμές και προχώρα μπροστά. Έλαβες μαθήματα και τώρα είναι η ώρα να κοιτάξεις τη νέα ημέρα που ξημερώνει και σίγουρα σου φέρνει πολλά καλά. 

10.Φοβάμαι

Ας παραδεχτούμε ότι σε αυτή τη ζωή όλοι φοβόμαστε. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ας επισημάνουμε, επίσης, πως το παρελθόν δεν αλλάζει. Είναι αυτό που είναι και εμείς πρέπει να πάρουμε τα μαθήματά μας και να συνεχίσουμε την πορεία μας. Επικεντρώσου στις σκέψεις σου και στο πώς θα βελτιώσεις τη ζωή σου. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.