Ο τύπος προσωπικότητας Myers-Briggs που δε θέλετε για σχέση, σύμφωνα με τον χαρακτήρα σας

Splash News

Όταν γνωρίζουμε κάποιον, ας του πούμε να κάνει ένα γρήγορο τεστ Myers-Briggs, για το καλό της ψυχικής υγείας και των δυο μας

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έναν σύντροφο με χαρακτήρα που θα συμπληρώνει τον δικό μας, προκειμένου να κρατήσει η σχέση μας. Ένας τρόπος να το καταλάβουμε αυτό, είναι με τη βοήθεια του Δείκτη Myers – Briggs, ο οποίος μας κατηγοριοποιεί σε 16 τύπους προσωπικότητας. Μπορείτε πρώτα να κάνετε το τεστ εδώ και, στη συνέχεια, να δείτε παρακάτω ποιους είναι καλό να αποφεύγετε.

Πώς μας ταξινομεί ο Δείκτης Myers – Briggs

Εσωστρέφεια vs Εξωστρέφεια: Αυτή η κατηγορία αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο φορτίζουμε τις μπαταρίες μας. Οι εξωστρεφείς άνθρωποι είναι γεμάτοι ενέργεια όταν περνούν χρόνο με κόσμο, ενώ οι εσωστρεφείς προτιμούν να μένουν μόνοι.

Λογική vs Ένστικτο: Αυτή η κατηγορία σχετίζεται με το πώς παίρνουμε τις διάφορες πληροφορίες. Αν το κάνουμε με λογική, δίνουμε προσοχή στη λεπτομέρεια, ενώ αν βασιζόμαστε στο ένστικτο, ερμηνεύουμε τον κόσμο πιο αφαιρετικά.

Μυαλό vs Συναίσθημα: Εδώ παίρνουμε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο παίρνουμε αποφάσεις. Αν το κάνουμε με το μυαλό, βασιζόμαστε στη λογική και τα δεδομένα. Αν βάζουμε πρώτα το συναίσθημα, ακολουθούμε την καρδιά, τις σχέσεις, τις αξίες μας.

Κριτική vs Κατανόηση: Η τελευταία κατηγορία αφορά στο πώς αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Αν έχουμε συγκεκριμένες προσδοκίες και ακολουθούμε ένα δομημένο πρόγραμμα, κρίνουμε εύκολα τους άλλους. Τα άτομα που δείχνουν κατανόηση, είναι πιο αυθόρμητα και προσαρμόζονται εύκολα στις καταστάσεις.

Οι 16 τύποι προσωπικότητας προκύπτουν από τους πιθανούς συνδυασμούς των τεσσάρων αυτών κατηγοριών, οι οποίοι είναι οι εξής:

ISTJ - Λογιστής

ISTP - Βιρτουόζος

ISFJ - Υπερασπιστής

ISFP – Περιπετειώδης

INFJ - Συνήγορος

INFP - Μεσολαβητής

ΙNTJ - Αρχιτέκτονας

INTP - Λογικός

ESTP - Επιχειρηματίας

ESTJ – Στέλεχος

ESFP – Διασκεδαστής

ESFJ - Πρέσβης

ENFP - Προωθητής

ENFJ - Πρωταγωνιστής

ENTP - Συζητητής

ENTJ – Αρχηγός

Ποιον τύπο προσωπικότητας πρέπει να αποφεύγουμε

Σύμφωνα με τον Dario Nardi, συγγραφέα του Neuroscience of Personality, οι χειρότεροι συνδυασμοί είναι εκείνοι που έχουν διαφορετικά τα τρία πρώτα γράμματα και ίδιο το τελευταίο – για παράδειγμα, ένας INTJ κι ένας ESFJ.

Συνήθως είναι ανταγωνιστικοί, αντιμετωπίζουν τον κόσμο με διαφορετικά μάτια, διαφέρουν οι αξίες τους. «Όταν ο ένας θέλει να πάει δεξιά, ο άλλος πηγαίνει αριστερά, κι αυτό είναι ό,τι πιο ενοχλητικό», εξήγησε ο Nardi. Όταν γνωρίζουμε κάποιον, λοιπόν, ας του πούμε να κάνει ένα γρήγορο τεστ, για το καλό και των δυο μας.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.