WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μόνο το 4% του πληθυσμού έχει αυτόν τον τύπο προσωπικότητας - Μήπως είναι ο δικός σας;


JTeam

1 Φεβρουαρίου 2022

Μόνο το 4% του πληθυσμού έχει αυτόν τον τύπο προσωπικότητας - Μήπως είναι ο δικός σας;
averie woodard on Unsplash
Συναντάται μόνο στο 4% του πληθυσμού κι έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά

Αν έχετε κάνει το τεστ προσωπικότητας Myers-Briggs, γνωρίζετε ποιος είναι ο τύπος προσωπικότητάς σας. Αν όχι, απαντήστε στις ερωτήσεις, βρείτε τον δικό σας και δείτε αν είναι ο ISFP – πρόκειται για έναν από τους σπανιότερους στον κόσμο, καθώς συναντάται μόλις στο 4% του πληθυσμού.

Οι ISFP είναι οι Περιπετειώδεις. Ζουν σε έναν πολύχρωμο, αισθησιακό κόσμο, γεμάτο έμπνευση που πηγάζει από τις σχέσεις τους με ανθρώπους και ιδέες. Είναι αυθόρμητοι και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το επόμενο βήμα τους – ούτε οι πιο κοντινοί τους άνθρωποι. Ζουν, όμως, με ορισμένους πολύ αυστηρούς κανόνες που οι ίδιοι δημιουργούν για τον εαυτό τους και σπάνια τους παραβαίνουν.

Παρακάτω, θα δούμε τα χαρακτηριστικά τους.

Ηρεμία

Αν αναζητάτε τους ISFP της ζωής σας, μην ασχοληθείτε μ’ εκείνους που τραβούν την προσοχή. Οι ISFP είναι ήσυχοι, ευγενικοί, ανεκτικοί και τους αρέσει να παρατηρούν τους γύρω τους.

Προσωπική ηθική

Οι ISFP έχουν ορισμένες αξίες και έντονο αίσθημα ήθους, το οποίο κυριαρχεί στη ζωή τους. Δεν θα κάνουν ποτέ κάτι που πηγαίνει κόντρα στις αξίες τους αυτές, όμως δε θα μας τις επιβάλλουν. Ζουν ακολουθώντας ορισμένους κανόνες και πάνω σ’ αυτούς βασίζουν όλες τους τις κινήσεις.

Συναίσθημα

Οι Περιπετειώδεις είναι βαθιά συναισθηματικοί, όμως σπάνια εκφράζουν όσα νιώθουν. Προτιμούν να κρατούν τα πάντα για τον εαυτό τους – ακόμη κι αν μοιάζουν χαλαροί, το πιθανότερο είναι πως στην ψυχή τους γίνεται τρικυμία.

Ανοχή

Οι ISFP είναι ευχάριστοι και προσιτοί. Έχουν όρια, αλλά σπάνια τα αγγίζει κανείς – δεν πιέζουν κανέναν, επιτρέπουν σε όλους να κάνουν ό,τι θέλουν και τους αφήνουν χώρο.

Δημιουργικότητα

Οι ISFP έχουν έμφυτη κλίση σε οτιδήποτε καλλιτεχνικό και μπορούν να δημιουργήσουν από το μηδέν. Δεν είναι τυχαίο που σ’ αυτόντον τύπο προσωπικότητας ανήκουν ορισμένοι κορυφαίοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους η Lana Del Rey και ο Kevin Costner.



Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.