WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μήπως έχετε τον σπανιότερο τύπο προσωπικότητας; Τα 5 χαρακτηριστικά του


The Jennettes

9 Δεκεμβρίου 2021

Μήπως έχετε τον σπανιότερο τύπο προσωπικότητας; Τα 5 χαρακτηριστικά του
Евгений Горман from Pexels
Ο τύπος προσωπικότητας που έχει μόνο το 2% του πληθυσμού, έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Το τεστ Myers-Briggs – που είναι και ένα από τα διασημότερα του κόσμου – έχει καταλήξει ότι υπάρχουν 16 τύποι προσωπικότητας. Μάλιστα, ο INTJ είναι ο σπανιότερος, καθώς ανήκει μόνο στο 2% του πληθυσμού της Γης.

Παρακάτω, θα βρείτε τα 5 χαρακτηριστικά του. Αναγνωρίζετε κάποιο στον εαυτό σας;

Ρεαλισμός

Τα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία της INTJ προσωπικότητας, έχουν μία ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων. Είναι, ωστόσο, πρακτικοί και ρεαλιστές, ξέρουν να λύνουν προβλήματα και πάντα έχουν plan B.

Εργατικότητα

Επειδή είναι λογικοί, δημιουργικοί και δίνουν προσοχή στη λεπτομέρεια, οι άνθρωποι αυτοί δε φοβούνται τη προσπάθεια. Θέλουν να δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους και υποστηρίζουν πως «αν θες να κάνεις κάτι σωστά, πρέπει να το κάνεις μόνος σου».

Λογική

Οι INTJ βάζουν πρώτα το μυαλό, μετά τη καρδιά. Ποτέ δεν αφήνουν το συναίσθημα να τους κυριεύσει.

Αφοσίωση σε λίγους

Παρότι φαίνεται έχουν αρκετούς φίλους, τα συγκεκριμένα άτομα δεν παρασύρονται. Είναι πιστά σε λίγους και καλούς, για συγκεκριμένους λόγους. Είναι ιδιαίτερα επιλεκτικά, όταν πρόκειται για τους ανθρώπους που βάζουν στη ζωή τους.

Ανεξαρτησία

Οι INTJ θέλουν τον χώρο τους. Έχουν κοινωνικές δεξιότητες, όμως αισθάνονται καλύτερα όταν δρουν μόνοι τους. Δεν αντέχουν να εργάζονται ως μέλη μίας ομάδας, η αποτελεσματικότητά τους χάνεται.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.