Το βασικό λάθος που κάνουμε για να διατηρήσουμε την υγεία του εντέρου μας

unsplash

Η υγεία του εντέρου σας επηρεάζει την πέψη, την υγεία του ανοσοποιητικού, της καρδιάς, των νεφρών και πολλά άλλα.

Επειδή λοιπόν η σωστή λειτουργία του εντέρου επηρεάζει ολόκληρη την ευεξία του οργανισμού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να το φροντίζετε σωστά. Και η αλήθεια είναι πως θα βρείτε πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο για το πώς να υποστηρίξετε ένα υγιές έντερο, αλλά δεν είναι όλες αυτές οι συμβουλές ακριβείς.

Ένα λοιπόν από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν θέλουν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου τους είναι να αφαιρούν από τη διατροφή τους οποιαδήποτε τροφή τους προκαλεί κάποια πεπτική δυσφορία. Όμως πρέπει να γνωρίζετε πως εκτός και αν έχετε τροφική δυσανεξία, είναι φυσιολογικό ορισμένες τροφές να προκαλούν μικρά εντερικά προβλήματα, όπως αέρια και φούσκωμα.

Για παράδειγμα ορισμένα είδη λαχανικών είναι δύσκολο να αφομοιωθούν από το σώμα και μπορεί να προκαλέσουν ήπια ενόχληση μετά το φαγητό. Ωστόσο, η εξάλειψη τους χωρις ιδιαίτερο λόγο από τη διατροφή  θα εξαλείψει επίσης και τα οφέλη τους, όπως είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα και οι φυτικές ίνες.

Προβιοτικά και βιταμίνες που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία του εντέρου

Η λήψη ενός προβιοτικού συμπληρώματος είναι ένας από τους πιο γνωστούς τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου σας. Ενώ τα προβιοτικά μπορούν να βρεθούν φυσικά σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, ένα συμπλήρωμα μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερα καλά βακτήρια στο πεπτικό σας σύστημα.

Κανείς δεν τρώει τέλεια όλη την ώρα. Γι' αυτό συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους κάθε ηλικίας να παίρνουν ένα προβιοτικό καθημερινά.

Υπάρχουν και πολλές βιταμίνες που υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου. Για παράδειγμα αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β εκτελούν διάφορες λειτουργίες που επηρεάζουν το έντερο. Η βιταμίνη Β1 είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της όρεξης, η βιταμίνη Β3 βοηθά το σώμα σας να διασπάσει τους υδατάνθρακες και τα λίπη και η βιταμίνη Β6 βοηθά το σώμα σας να επεξεργάζεται τις πρωτεΐνες.

Επίσης η βιταμίνη D βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου.

Είναι λοιπόν σημαντικό να μπορείτε να λαμβάνετε όλες τις βιταμίνες μέσω της διατροφής και φυσικά να μην αφαιρείτε τρόφιμα χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.