Η εφίδρωση καίει θερμίδες; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει

pexels

Η εφίδρωση καίει θερμίδες; Αυτή είναι μια συνηθισμένη ερώτηση.

Η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία που χρησιμοποιεί το σώμα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος απελευθερώνοντας νερό μέσω του δέρματος. Ρυθμίζεται από διάφορες ορμόνες και νευρώνες στο νευροενδοκρινικό σύστημα.

Λοιπόν, η εφίδρωση καίει θερμίδες και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; Πώς μετράτε τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται από την εφίδρωση; Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις.

Η έντονη σωματική δραστηριότητα, το άγχος, οι στιγμές πανικού και άλλες καταστάσεις πυροδοτούν την εφίδρωση. Η αδρεναλίνη είναι μια ορμόνη που ελέγχει την εφίδρωση κατά τη διάρκεια του στρες. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ο υποθάλαμος διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος μέσω της έκκρισης ιδρώτα και της αυξημένης κυκλοφορίας του αίματος.

Είναι γεγονός ότι οποιαδήποτε φυσιολογική διαδικασία απαιτεί ενέργεια, η οποία μπορεί να εκφραστεί σε θερμίδες. Η εφίδρωση απαιτεί επίσης την καύση θερμίδων όπως και κάθε άλλη διαδικασία. Πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη ότι η εφίδρωση είναι μια σχετικά μικρή φυσιολογική διαδικασία και δεν είναι ενεργοβόρα. Η ποσότητα των θερμίδων που καίγονται κατά την εφίδρωση είναι αρκετά χαμηλή σε σύγκριση με άλλες διαδικασίες.

 

Η εφίδρωση καίει λίπος; Είναι πιθανό η εφίδρωση να κάψει κάποια ποσότητα λίπους, αλλά θα ήταν αμελητέα. Η εφίδρωση σας βοηθά να χάσετε βάρος; Οι θερμίδες που καίγονται μπορεί να έχουν επίδραση στο βάρος σας μόνο όταν καίτε σημαντικό αριθμό θερμίδων. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η εφίδρωση σας βοηθά να χάσετε βάρος .

Επίσης είναι δύσκολο να μετρήσετε τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται κατά την εφίδρωση οποιουδήποτε είδους. Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται εξαρτάται από το είδος της δραστηριότητας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση της άσκησης, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται.

Να θυμάστε ότι απαιτείται ένα σωστό πρόγραμμα άσκησης, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή, για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης και την απώλεια βάρους. Εάν γυμνάζεστε σε κλιματιζόμενο δωμάτιο και δεν ιδρώνετε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Η εφίδρωση είναι καλή για σας για πολλούς λόγους, αλλά ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να ακολουθηθεί χωρίς υπερβολική προπόνηση. Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή που ταιριάζει στη καθημερινότητά σας.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.