Ο Στέλιος Μαλακόπουλος στο Women's Forum «Είμαι Εδώ Για Εσένα» 2024: «Όποιος δεν τα παρατάει ποτέ, είναι ευτυχισμένος και στο τέλος νικάει»

Στέλιος Μαλακόπουλος ©Τζίνα Σκανδάμη, Λάμπρος Στοιχειός

Όσα ακούσαμε από τον Στέλιο Μαλακόπουλο, αθλητή και Παγκόσμιο Πρωταθλητή του στίβου, στο Women's Forum «Είμαι Εδώ Για Εσένα» 2024, στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του στίβου, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ62, μας υπενθύμισε στο Women's Forum «Είμαι Εδώ Για Εσένα» 2024, στο Μέγαρο Μουσικής, ότι από το πιο μικρό βήμα, μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Με πάθος και υπομονή, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά μας. Η ζωή προχωράει και μαζί της πρέπει να προχωράμε κι εμείς.

Women's Forum 2024: Είμαι Εδώ για Εσένα

Μία μέρα για μας, για κάθε μία από μας. Σε μια ξεχωριστή ημέρα στο Μέγαρο Μουσικής, εργαζόμενες, φοιτήτριες, μητέρες, σκεπτόμενες γυναίκες με όνειρα και ανησυχίες συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το «Women's Forum 2024: Είμαι Εδώ για Εσένα». Κορυφαίες προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους μοιράστηκαν προσωπικά βιώματα και οράματα, έδωσαν απαντήσεις σε θέματα που μας απασχολούν, πρότειναν τρόπους, «εργαλεία», τεχνικές και ανέσυραν ιστορικά παραδείγματα, για να μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε την καθημερινότητα με μια άλλη οπτική. Κάθε ομιλία πρόσθετε ένα ακόμη «λιθαράκι» στην προσπάθειά μας να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στις πολλαπλές προκλήσεις και τις προσωπικές ανάγκες μας.

Όσα ακούσαμε στην ομιλία του Στέλιου Μαλακόπουλου στο Women's Forum 2024: Είμαι Εδώ για Εσένα

•    Έχετε σκεφτεί ποτέ, πώς θα ήταν εάν απλώς σκεφτόσασταν μόνο, ότι η ζωή σας τελείωνε ξαφνικά σήμερα; Εάν δεν είχατε την ευκαιρία να γυρίσετε σπίτι σας και να πείτε στους δικούς σας ότι τους αγαπάτε, εάν δεν είχατε την ευκαιρία να τους ζητήσετε συγγνώμη ή εάν δεν είχατε πλέον την ευκαιρία να κυνηγήσετε τα όνειρα που έχετε παραμελήσει ή ξεχάσει;


•    Μετά το ατύχημα, κατάλαβα ότι είχα μια δεύτερη ευκαιρία που μου έδωσε ο θεός, κατάλαβα πως το γεγονός πως ζούσα, ήταν ένα θαύμα και αποφάσισα να ζήσω αυτό το θαύμα. Ξύπνησα σε ένα νοσοκομείο και οι γιατροί μου είπαν ότι, πλέον, πρέπει να ζήσω με αυτό, διπλός ακρωτηριασμός. Είχα δυο επιλογές: Είτε να είμαι θυμωμένος, είτε να είμαι ευγνώμων για ολόκληρη τη ζωή που είχα μπροστά μου. 


•    Είχα δίπλα μου την οικογένειά μου, είχα άπλετο χρόνο για να σκεφτώ και να αναθεωρήσω πολλά στη ζωή. Έτσι, η δύσκολη περίοδος πέρασε και ξεκίνησα σιγά-σιγά να κερδίζω πίσω τη ζωή μου. Τα τεχνητά μέλη με βοηθήσαν να επιστρέψω πίσω στο πανεπιστήμιο, και στη μεγάλη μου αγάπη, τον αθλητισμό και το μπάσκετ.


•    Το ατύχημα, όμως, μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω ένα άλλο άθλημα που μου άλλαξε τη ζωή. Σε ηλικία μόλις 18 ετών, πλέον, ήξερα τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Αφιερώθηκα σε αυτό, δούλεψα σκληρά και η δουλειά μου ανταμείφθηκε. 


•    Όπως πάντα, όπως στον αθλητισμό και στη ζωή, άλλες φορές κέρδισα και έχασα. Δεν σταμάτησα, όμως, ποτέ να ονειρεύομαι, να ονειρεύομαι ακόμα περισσότερα. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό στη ζωή μας, από το να μην σταματάμε να ονειρευόμαστε. Ακόμα και στο σκοτάδι, μπορούμε να βρίσκουμε φως. Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε επιλογές. 


•    Βρίσκομαι εδώ σήμερα, για να σας υπενθυμίσω ότι η ζωή δεν παύει ποτέ να είναι ωραία, όσες δυσκολίες κι αν μας επιφυλάσσει, αρκεί να μη σταματάμε ποτέ να ονειρευόμαστε.


•    Όποιος δεν τα παρατάει ποτέ, είναι ευτυχισμένος και στο τέλος νικάει, όχι κάποιον αγώνα, αλλά τον ίδιο του τον εαυτό.