Women’s Forum «Είμαι Εδώ για Εσένα» 2024: Η ομιλία του Πολύκαρπου Νικολόπουλου

Πολύκαρπος Νικολόπουλος © Τζίνα Σκανδάμη, Λάμπρος Στοιχειός

Ο Πολύκαρπος Νικολόπουλος μίλησε για τη θεραπευτική αστρολογία και τη σύνδεσή της με την ιδιαίτερα υψηλή διαισθητική ικανότητα της γυναικείας φύσης

«Θα προσπαθήσω μέσα από την ιδιότητα και του αστρολόγου και του εναλλακτικού θεραπευτή να παραθέσω μια σύνδεση της αστρολογίας με τη διαίσθηση και τη γυναικεία φύση» μας είπε ανεβαίνοντας στο βήμα ο Πολύκαρπος Νικολόπουλος, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στο στο Women's Forum «Είμαι Εδώ Για Εσένα» 2024, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η θεραπευτική αστρολογία είναι μια καινούργια εξειδίκευση της αστρολογίας και οδηγεί το άτομο στην αναγνώριση ψυχολογικών χαρακτηριστικών αλλά και στην αντίληψη της θετικής έκφρασης. Η αστρολογία ασχολείται με τις αισθήσεις, ασχολείται με τα συναισθήματα, την αποδοχή και την κατανόηση της ανθρώπινης φύσης. Η γυναίκα ταυτισμένη και συντονισμένη με τη συναισθηματική και διαισθητική της φύση, έλκεται , ακολουθεί και κατανοεί τη γλώσσα της αστρολογίας και της ολιστικής θεραπείας προσφέροντας στον εαυτό της εξελικτική πλοήγηση στις εμπειρίες της ζωής.

Σύμφωνα με τον κ.Νικολόπουλο, η αστρολογία απευθύνεται σε όλα τα άτομα, όλων των φύλων. «Η γοητεία της αστρολογίας έγκειται στην ικανότητά της να προσφέρει νόημα, ενδυνάμωση, αυτοανακάλυψη, αναγνώριση και αυτογνωσία. Αναγνώριση χαρισμάτων, κλίσεων, δυνάμεων αλλά και αδυναμιών. Μέσω της αστρολογίας μπορούμε να καταλάβουμε τα αδύναμα σημεία μας αλλά και τα δυνατά μας και να τα εκμεταλλευτούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η θεραπευτική αστρολογία έχει ως βασική εργασία την απελευθέρωση της προσωπικότητας από τα εμπόδια με σκοπό την τελειοποίηση της αυτοέκφρασης. Η αστρολογία με το αποτύπωμα της γενέθλιας υπόσχεσης με τις πλανητικές ενέργειες και προδιαθέσεις αυτών, με τις πλανητικές διελεύσεις και τις επιρροές τους, με τις προόδους των πλανητών αλλά και τις συναισθηματικές μεταβολές στο τώρα, φωτίζει το έδαφος που πρέπει να καλύψουμε για να φτάσουμε στην εσωτερική ελευθερία, την άνθιση όλων όσων μπορούμε να γίνουμε και να πετύχουμε.

Στην θεραπευτική αστρολογία τα ζώδια χωρίζονται με διαφορετικό τρόπο. Κοιτάμε τα στοιχεία αλλά εμπιστευόμαστε και κάτι τελείως διαφορετικό -έχουμε 12 ζώδια και άρα 12 ανησυχίες, κι όπου λέω ανησυχίες εννοώ χαρακτηριστικά και ποιότητες. Έχουμε 12 φάσεις εξέλιξης και 12 φάσεις μεταμορφωτικού πεδίου.

Οι γυναίκες έχετε μια εξαιρετική ικανότητα να καταλαβαίνετε πιο εύκολα και διαισθητικά την ενέργεια, τα πάντα γύρω σας γιατί πρώτα τα νιώθετε μέσα σας.

Η αστρολογία είναι η είδηση πριν την είδηση

Η αστρολογία παρέχει πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, την κοινωνική συμπεριφορά αλλά και πιθανά γεγονότα της ζωής. Η διαίσθηση, από την άλλη, είναι η ικανότητα να καταλαβαίνεις κάτι, να γνωρίζεις κάτι, χωρίς την ανάγκη για συνειδητή λογική.

Αστρολογία και διαίσθηση

Η αστρολογία χρησιμοποιείται ως εργαλείο για αξιοποίηση της διαίσθησης, αναζητώντας καθοδήγηση ή επικύρωση μέσω της ερμηνε΄πιας των αστρολογικών ενεργεών, δυνάμεων και αναγνώσεων. Άρα έχουμε 4 βασικά χαρακτηριστικά της αστρολογίας που έχουν και άμεση σύνδεση με τη γυναικεία διαίσθηση:

Αναπτυξιακή προοπτική
Θεραπευτική έμφαση
Περιγραφή – ενεργειακά χαρακτηριστικά των Συμβόλων (Ζώδια-Πλανήτες-Στοιχεία)
Διαδικασία ερμηνείας των Συμβόλων

Στην αστρολογία υπάρχουν 4 είδη διαίσθησης. Η ψυχολογική διαίσθηση, η ικανότητα αντίληψης βασικών ανθρώπινων συναισθημάτων και κινήτρων που συνδέονται με την επιβίωση συνδέεται με τα ζώδια της γης. Η δημιουργική διαίσθηση είναι συνδεδεμένη με το στοιχείο της φωτιάς και τους αντίστοιχους πλανήτες και ζώδια. Είναι αυθόρμητη, έχει δραματισμό και έμφαση στη δράση, την περιπέτεια, την ανάληψη ρίσκου και την υπέρβαση του περιορισμού. Η διορατική διαίσθηση έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με τα ζώδια του νερού και είναι το πνευματικό μέσο, το κανάλι ή ο θεραπευτής που βιώνει μέσα από εικόνες και αισθήσεις και έχει την ικανότητα να αισθάνεται την ενέργεια, να θεραπεύει μέσω αυτής και να καθοδηγεί διαισθητικά προς την ατομική αναγνώριση και την ελεύθερη ροή. Ανώτερη και νοητική διαίσθηση, σύνδεση με τα ζώδια του αέρα και τις υψηλές ουράνιες ενέργειες, η φωνή της αλήθειας για τη φώτιση και την απελευθέρωση από τα δεσμά των ορίων και των περιορισμών.

Δες ολόκληρη την ομιλία του Πολύκαρπου Νικολόπουλου στο Women's Forum «Είμαι Εδώ Για Εσένα» 2024