CELEBRITIES

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας


2 Απριλίου 2014

Το Gravity μαζί με το 12 Χρόνια Σκλάβος ήταν οι ταινίες που συγκέντρωσαν τις περισσότερες υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ. Στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αυτό τον ρόλο τον έχει η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη.

Με 13 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνικών κατηγοριών, είναι σίγουρα η ταινία της χρονιάς στην Ελλάδα, ενώ με 10 υποψηφιότητες ακολουθεί «Ο Εχθρός Μου», με 8 το «Miss Violence» και με 6 το «September». Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η παντελής απουσία του σκηνοθέτη Μιχάλη Κωνσταντάτου και της ταινίας του «Luton», ακόμα κι από την κατηγορία πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Από τις ταινίες που έχουν τη μερίδα του λέοντος και διεκδικούν πληθώρα βραβείων, τις περισσότερες τις θαυμάσαμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Για τα βραβεία υποβλήθηκαν συνολικά 20 ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, 13 ντοκιμαντέρ και 24 μικρού μήκους.Η απονομή των ελληνικών «Όσκαρ» θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με παρουσιάστρια την ηθοποιό Μίνα Ορφανού, πρωταγωνίστρια της «Στρέλλας» του Πάνου Χ.Κούτρα, ρόλο για τον οποίο βραβεύθηκε στην πρώτη απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2010, και σκηνοθέτη τον Χρίστο Γεωργίου.

Το φετινό βραβείο Nova, που απονέμεται σε καταξιωμένο Έλληνα κινηματογραφιστή, φέτος θα δοθεί στον Κώστα Γαβρά.

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες:

Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη (παραγωγοί: Μαρίνα Δανέζη, Νίκος Τριανταφυλλίδης) «Ο Εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου (παραγωγοί: Ελένη Κοσσυφίδου) «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη (παραγωγοί: Κατερίνα Χελιώτη, Γιάννης Ιακωβίδης) «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά (παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Βασίλης Χρυσανθόπουλος, Αλέξανδρος Αβρανάς) «September» της Πέννης Παναγιωτοπούλου (παραγωγοί: Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Καραθάνος) «Wild Duck» του Γιάννη Σακαρίδη (παραγωγοί: Νίκος Φράγκος, Βένια Βέργου, Γιάννης Σακαρίδης)

Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ «Λάμπουν στο Σκοτάδι» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη (παραγωγοί: Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Αμάντα Λιβανού) «Ο Μανάβης» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου (παραγωγοί: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος) «Μήδεια» (παραγωγοί): Νίκος Γραμματικός, Βαγγέλης Μουρίκης, Ρένα Βουγιούκαλου

Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους «Ο Ελβις Είναι Νεκρός» του Στέργιου Πάσχου «Νικολέτα» της Λίζα Κέντερμαν «Προαύλιο» της Ρηνιώς Δραγασάκη «Travel Express» της Νατάσας Ξύδη «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Δείτε τις υπόλοιπες υποψηφιότητες στο koolnwes.gr.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.