CELEBRITIES

Η Björk στο Museum of Modern Art


11 Μαρτίου 2015

bjork001.jpg

Το μουσείο μοντέρνας τέχνης κάνει αφιέρωμα στην μεγάλη καλλιτέχνιδα, Bjork. Η σταρ μετράει στο ενεργητικό της 20 χρόνια επιτυχημένης καριέρας. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει συλλεκτικά εξώφυλλα από διάφορα album της, όπως το Biophilia, Debut και τη νέα της δουλειά, Vulnicura. Επίσης,  προβάλλονται σκηνές από συνεντεύξεις της avant garde καλλιτέχνιδας, καθώς και περίτεχνα κοστούμια που κατά καιρούς έχει φορέσει σε διάφορες εμφανίσεις της.

Η Bjork θεωρείται μία από τις πιο κορυφαίες τραγουδίστριες στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Κινείται κυρίως, μεταξύ ηλεκτρονικής και ποπ μουσικής. Το πρώτο της album με τίτλο, Debut, κυκλοφόρησε το 1993. Επίσης, μεγάλη στιγμή για την καριέρα της ήταν ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στην ταινία, ''Χορεύοντας στο σκοτάδι'' του Lars Von Trier.

Η σπουδαία καλλιτέχνης πριν κάνει σόλο καριέρα ήταν η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, The Sugarcubes, στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η μουσική που έπαιζε η μπάντα ήταν alternative rock, κυρίως. Όταν συνέχισε την καριέρα της μόνη της πειραματίστηκε αρκετά με τους ήχους και επηρεάστηκε από το funky και τον φουτουριστικό ήχο.

Εκτός από το μουσικό της ταλέντο, η Bjork φημίζεται και για το εκκεντρικό της στιλ. Η εμφάνιση της στο κόκκινο χαλί στην 73η απονομή των Academy Awards έχει αφήσει εποχή. Φορούσε το περιβόητο φόρεμα- κύκνος και είχε αφήσει το κοινό άφωνο. Με το πέρασμα του χρόνου η Bjork έγινε ακόμα πιο τολμηρή με το look της. Το 2011 για λογαριασμό του εξώφυλλου για το προσωπικό της album, Biophilia, η σταρ φόρεσε μία κατασκευή στο κεφάλι που έμοιαζε με σύννεφο, σε έντονους πορτοκαλί- κόκκινους χρωματισμούς, συνδύασε μπλε cobalt  σκιά που έκανε το διαπεραστικό της βλέμμα ακόμα πιο έντονο.

[gallery-431946]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.