CELEBRITIES

George Michael: Η σκανδαλωδώς ανθρώπινη πλευρά ενός ειδώλου


Χριστίνα Κατσαντώνη

28 Δεκεμβρίου 2016

abaca-334016-029.jpg

Αυτό που καθιστά την περίπτωση του George Michael μοναδική είναι ότι υπήρξε ένα σκανδαλωδώς ανθρώπινο είδωλο που προσέγγισε με ειλικρίνεια τα πάθη του, ξεπέρασε με χιούμορ ταπεινωτικές αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή και κατάφερε παράλληλα να διατηρήσει τη δόξα του ποπ είδωλου, τού ανά τον πλανήτη δημοφιλή Έλληνα που τραγουδάει.   

Άρθρο του Guardian αναφέρει χαρακτηριστικά: “Όσο ευσυνείδητα κι αν προσπάθησε να καταστρέψει την καριέρα του, η καριέρα του απλώς δεν μπορούσε να τον εγκαταλείψει”.

Ακόμα και περιστατικά που αποτελούν τον εφιάλτη κάθε μάνατζερ όπως ήταν η σύλληψή του -για άσεμνη συμπεριφορά- σε δημόσιες τουαλέτες ανδρών στο Λος Άντζελες το 1998, στην περίπτωσή του αποδείχτηκαν μικρό κακό. Μπορούσε ανά πάσα στιγμή να πιάσει την καριέρα του και να την απογειώσει από την αρχή. Σαν να μη συνέβη τίποτα ή μάλλον σαν ό,τι συνέβη να ήταν μόνο άλλο ένα δείγμα μιας αθρώπινης πλευράς -με εξαρτήσεις, παραφορές, λάθη και πάθη- που αντί να βλάπτει, συμπλήρωνε το ποπ είδωλο.

Αντιμετώπισε το “θόρυβο” από εκείνη τη σύλληψη με θάρρος, χιούμορ και μουσική. Εμπνεύστηκε από αυτήν το τραγούδι “Outside”, στο βίντεοκλιπ του οποίου εμφανίστηκε ντυμένος αστυνομικός. Για τη σύλληψή του αργότερα σχολίασε πως το χειρότερο κομμάτι της ήταν ότι φωτογραφήθηκε με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι κι έδειχνε χοντρός, καταλήγοντας: ¨Μπορείτε να φανταστείτε τίποτα χειρότερο από το να είσαι χοντρός και gay;”.    

Στις σχέσεις του με τα media στάθηκε αληθινός, κατ' επέκταση, κάποιες φορές και εχθρικός. Σε συναυλία του στο Wembley το 2007, το press box που μοιράστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου περιείχε το προσωπικό του μήνυμα: “Kiss my hairy Greek ass!”.

Η ιδιότητα του 'Ελληνα ήταν συχνά κομμάτι της υπογραφής του. Αφού παραδέχτηκε ότι πού και πού απολαμβάνει το περιστασιακό σεξ, σε email του στον δημοσιογράφο του Guardian, Simon Hattenstone δήλωνε απογοητευμένος από υπονοούμενα ότι φαντασιώνεται “εύσωμους συνταξούχους”. Το υπέγραφε ως “the singing Greek”, ο 'Ελληνας που τραγουδάει.

Ανάλογο χιούμορ δεν έδειξε στις συλλήψεις του για οδήγηση έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών. Την πρώτη φορά ζήτησε συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό “ένα ανόητο λάθος”, ενώ μετά τη δεύτερη, επτά χρόνια μετά, εμφανίστηκε ντροπιασμένος: “Είναι μεγάλη ντροπή να επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος. Νομοτελειακά έπρεπε να πληρώσω. Πήγα φυλακή, πλήρωσα το χρέος μου”.

Τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλη προσπάθεια να νικήσει τις εξαρτήσεις του και το 2012 δήλωσε “καθαρός”. Οι αναφορές για την προσωπική του ζωή ήταν πια περιορισμένες. Προτιμούσε να την  κρατά μακριά από τα πρωτοσέλιδα, δεν είχε το life style ενός κοσμικού ειδώλου. Ουδείς βέβαια θα παραξενευόταν με ένα νέο σκάνδαλο. Κι όλοι περίμεναν την καινούρια επιτυχία -που κατά τις φήμες θα ερχόταν με νέο album εντός του 2017.

Ήλθαν, όμως, τα φετινά Χριστούγεννα για να επαναβεβαιώσουν με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι το ποπ είδωλο ήταν άνθρωπος, κι ως τέτοιος δεν ξέφυγε του αμετάκλητου τέλους. Ήταν απλώς άνθρωπος, ο οποίος βαθιά μέσα στη καρδιά του παρέμεινε πάντα ο Έλληνας που τραγουδάει... 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.