CELEBRITIES

Γιατί η Sofia Coppola έγραψε ιστορία στις Κάννες;


Αφροδίτη Σακκά

29 Μαΐου 2017

sofiacoppola.jpg

Η Coppola, δεν βρισκόταν στην απονομή για να παραλάβει το βραβείο της, ωστόσο, είχε βιντεοσκοπήσει έναν ευχαριστήριο λόγο, όπου είπε πως ευχαριστεί "τον πατέρα μου, που με δίδαξε για το γράψιμο και τη σκηνοθεσία και που μοιράστηκε την αγάπη του για το σινεμά, και τη μητέρα μου που με υποστήριξε στο να γίνω καλλιτέχνιδα". Ευχαρίστησε επίσης τη σκηνοθέτιδα Jane Campion "που αποτελεί role model και υποστηρίζει τις γυναίκες σκηνοθέτιδες." Η Campion είναι ακόμη η μοναδική γυναίκα στην ιστορία του φεστιβάλ Καννών, εδώ και 70 χρόνια, που έχει πάρει το βραβείο Palme d'Or, τη μεγαλύτερη τιμή στις Κάννες, για την ταινία της, The Piano, το 1993. Ένα βραβείο το οποίο επίσης, μοιράστηκε με τον Chen Kaige, τον άντρα σκηνοθέτη του Farewell, My Concubine.

Τη φετινή χρονιά, το φεστιβάλ συμπεριέλαβε τρεις γυναίκες σκηνοθέτιδες στο lineup -μπορεί να μην ακούγεται και πάρα πολύ, αλλά σύμφωνα με τη The Guardian, μέχρι και το 2012, οι Κάννες δεν είχαν ούτε μία γυναίκα σκηνοθέτη στον διαγωνισμό.

Το γεγονός πως η Coppola δεν παρευρέθηκε στην απονομή, δεν εμπόδισε το cast του Beguiled να τιμήσουν τη σκηνοθέτιδά τους. Η Elle Fanning ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram, μαζί με τη Sofia Coppola όπου της δίνει συγχαρητήρια, ενώ η Kirsten Dunst ανέβασε ένα screenshot από την ανακοίνωση της νίκης της Coppola. 

 

Gallery: Δείτε ακόμη όλες τις καλύτερες εμφανίσεις του φεστιβάλ Καννών 2017

[gallery-716881] 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.