CELEBRITIES

Συνελήφθησαν η Emily Ratajkowski και η Amy Schumer


The Jennettes

5 Οκτωβρίου 2018

abaca_652717_114.jpg

Κάνοντας πορεία στο Capitol Hill, οι διαδηλώτριες και διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο του Hart Senate Office χθες για να διαμαρτυρηθούν για την ψήφο της υποψηφιότητας του Brett Kavanaugh στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι ειρηνικές διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν από το Barrett Prettyman Federal Courthouse και έφτασαν μέχρι το κτίριο του Supreme Court, οδήγησαν στα γραφεία των γερουσιαστών όπου πολλές γυναίκες συννελήφθησαν - συμπεριλαμβανομένων των Amy Schumer και Emily Ratajkowski.

 

Διαβάστε επίσης: Τι έκανε η Amy Schumer για να πάρει τα χρήματα που παίρνει

 

Πριν μπουν στο Senate Building, η Schumer και Ratajkowski μίλησαν στα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, μαζί με τη Γερουσιαστή Kirsten Gillibrand της Νέας Υόρκης. Όταν μπήκαν στο Senate Building, βρέθηκαν μαζί με εκατοντάδες άλλες διαδηλώτριες. Στο video μίας γυναίκας που έστειλε στη κόρη της, η Schumer αποκαλύπτει "Νομίζω πως θα συλληφθούμε".

Λίγο αργότερα, η αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει πράγματι τις διαδηλώτριες και έβαλε τη Schumer και τη Ratajkowski σε μία σειρά μαζί άλλες μέχρι να γίνει η σύλληψή τους.

Στο Twitter, η Ratajkowski μοιράστηκε την εμπειρία της μαζί με μία φωτογραφία όπου κρατά ένα πλακάτ που γράφει "Σεβαστείτε τη γυναικεία ύπαρξη ή αναμένετε την αντίστασή μας". Στη λεζάντα έγραφε: "Σήμερα συννελήφθησα επειδή διαδήλωνα στο Ανώτατο Δικαστήριο για την υποψηφιότητα του Brett Kavanaugh, ενός άντρα που έχει κατηγορηθεί από πολλές γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση. Οι άντρες που κακοποιούν γυναίκες δεν μπορούν να είναι πλέον σε θέσεις ισχύος".

 

Ποιος είναι ο Brett Kavanaugh και γιατί κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση;

Η Christine Blasey Ford, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Palo Alto University, ισχυρίζεται πως ο Kavanaugh την κακοποίησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια των 80s όταν ήταν και οι δύο τους έφηβοι. Σε μία συνέντευξή της με τη Washington Post, η Ford αναφέρει πως σε ένα πάρτι στο Montgomery του Maryland, o Kavanaugh την οδήγησε σε μία κρεβατοκάμαρα, την υποχρέωσε να ξαπλώσει στο κρεβάτι και την άρπαξε προσπαθώντας να της βγάλει το μαγιό που φορούσε, ενώ έβαλε το χέρι του στο στόμα της για να μην ακούγονται οι φωνές της, πριν εκείνη καταφέρει να δραπετεύσει. O Kavanaugh αρνείται τις κατηγορίες. Μία δεύτερη γυναίκα, η Deborah Ramirez, στις 23 Σεπτεμβρίου κατηγόρησε και εκείνη πως ο Kavanaugh έβγαλε τα ρούχα της μπροστά της σε ένα πάρτι στο Yale University. Η Ramirez, 53 ετών, είπε στο New Yorker πως το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 1983-84, όταν εκείνη και ο Kavanaugh ήταν πρωτοετείς. H Ramirez ισχυρίζεται πως εκείνη και ο Kavanaugh βρέθηκαν στο ίδιο πάρτι και ήπιαν μεγάλες ποσότες αλκόολ μαζί με άλλους φοιτητές. Κάποια στιγμή, ο Kavanaugh έφερε τα γεννητικά του όργανα στο πρόσωπό της και άρχισε να γελάει. Ο Kavanaugh αρνήθηκε και τη δεύτερη κατηγορία.

Γιατί αυτές οι κατηγορίες ήρθαν τώρα στο φως της δημοσιότητας;

H Ford είπε πως αποφάσισε να πει την ιστορία της εμπιστευτικά για να δώσει στους γερουσιαστές μία "καλύτερη κατανόηση" για τον χαρακτήρα του Kavanaugh και την ιστορία του, καθώς τον έθεσαν υποψήφιο για να γίνει μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου. H Ford επικοινώνησε με τη Washington Post στις αρχές Ιουλίου, όταν ο Kavanaugh ήταν πιθανός υποψήφιος, αλλά πριν τον επιλέξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Εκείνη την περίοδο, έγραψε ένα γράμμα περιγράφοντας το περισταστικό στο μέλος του Κογκρέσου της California, Anna Eshoo, η οποία το παρέπεμψε στη γερουσιαστή της California, Dianne Feinstein, μέλος της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.