CELEBRITIES

Η δωρεά 5 εκατομμυρίων ευρώ του Leonardo DiCaprio για τις φωτιές του Αμαζόνιου


The Jennettes

27 Αυγούστου 2019

Η δωρεά 5 εκατομμυρίων ευρώ του Leonardo DiCaprio για τις φωτιές του Αμαζόνιου

Mία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές του πλανήτη, δέχεται την οικονομική ενίσχυση του μεγάλου σταρ, Leonardo DiCaprio.

H Earth Alliance, ίδρυμα που στηρίζει ο Leonardo DiCaprio και ασχολείται με την οικολογία και το περιβάλλον, ανακoίνωσε τη δέσμευση της στην αποκατάσταση και διάσωση του σημαντικού αυτού δάσους, το οποίο αποτελεί τους "πνεύμονες του πλανήτη", όπως συχνά αποκαλείται. O Οργανισμός θα προσφέρει 5 εκατομμύρια για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τα μέλη του Ιδρύματος και τον DiCaprio, το δάσος έχει υποστεί τεράστια καταστροφή, που πολύ πιθανόν να προκλήθηκε από ανθρώπους και όχι από φυσικούς παράγοντες. Οι ίδιοι παρολα αυτά θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη κατάσταση, ενισχύοντας οικονομικά αλλά και με τον κοινωνικό τους αντίκτυπο, την πηγή ζωής του πλανήτη, τον Αμαζόνιο.

"Οι πνεύμονες της Γης φλέγονται. Ο Βραζιλιάνικος Αμαζόνιος, ο οποίος φιλοξενεί 1 εκατομμύριο γηγενείς ανθρώπους και 3 εκατομμύρια είδη, καίγεται εδώ και δύο συνεχόμενες εβδομάδες. Έχουν υπάρξει πάνω από 74.000 φωτιές στον Βραζιλιάνικο Αμαζόνιο από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή ένα συγκλονιστικό 84% πάνω από την ίδια περίοδο πέρυσι. Επιστήμονες και περιβαλλοντολόγοι αποδίδουν την αυξανόμενη αποδάσωση στον πρόεδρο Jair Bolsonaro, ο οποίος εξέδωσε μια ανοιχτή πρόσκληση σε ξυλοκόπους και αγρότες να καθαρίσουν την γη από όταν ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο.", γράφει στο Instagram ο διάσημος ηθοποιός.⁣

"Το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου είναι ένα βασικό στοιχείο της λύσης για το κλίμα του πλανήτη. Χωρίς τον Αμαζόνιο, δεν μπορούμε να ελέγξουμε την υπερθέρμανση της Γης. Ο Αμαζόνιος χρειάζεται κάτι παραπάνω από τις προσευχές μας", συνέχισε, προτρέποντας τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση.

Τα μέτρα που πρότεινε είναι η οικονομική ενίσχυση της Earth Alliance, η καταναλωτική συνείδηση και υποστήριξη ευσυνείδητων εταιρειών που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, ο περιορισμός της κατανάλωσης μοσχαρίσιου κρέατος, και η εκλογή ηγετών που αντιλαμβάνονται τη σημασία της προστασίας της Γης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.