AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

CELEBRITIES

Η εξουσία της Φινλανδίας πέρασε στα χέρια πέντε νέων γυναικών


The Jennettes

11 Δεκεμβρίου 2019

Η εξουσία της Φινλανδίας πέρασε στα χέρια πέντε νέων γυναικών

Η Φινλανδία απέκτησε και επίσημα τη νεαρότερη πρωθυπουργό στον κόσμο, τη Sanna Marin και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η 34χρονη Sanna είναι η νέα πρωθυπουργός και στο πλευρό της, στέκονται και άλλες τέσσερις γυναίκες. Εκτός από τη νέα πρωθυπουργό, η οποία ανακηρύχθηκε επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, η Katri Kulmuni είναι ηγέτης των Κεντρώων και ορίστηκε υπουργός Οικονομικών, η Li Anderson της Αριστερής Συμμαχίας παραμένει υπουργός Παιδείας, η Maria Ohisalo των Πρασίνων υπουργός Εσωτερικών, και η Anna- Maja Henriksson του Σουηδικού Κόμματος του Λαού έγινε υπουργός Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι η Sanna Marin αναλαμβάνει πρωθυπουργός της χώρας μετά την παραίτηση του Antti Rinne, ενώ από τις πέντε ηγέτιδες των κομμάτων μόνο μία είναι άνω των 34.