CELEBRITIES

Το Megxit διχάζει: Σε πλήρη διαφωνία Millenials και Baby Boomers


The Jennettes

13 Ιανουαρίου 2020

Το Megxit διχάζει: Σε πλήρη διαφωνία Millenials και Baby Boomers

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τους ρόλους τους στο παλάτι.

Το ζεύγος έκανε την πιο αμφιλεγόμενη κίνηση, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τους ρόλους του ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.  Οι royal fans σε όλο τον κόσμο ήταν συγκλονισμένοι από τις ειδήσεις, αλλά πέρα ​​από αυτή την αρχική γροθιά της έκπληξης, οι αντιδράσεις ποικίλουν. Μερικοί προσέφεραν υποστήριξη στο ζευγάρι, επαινώντας την προθυμία τους να δώσουν προτεραιότητα στη δική τους ψυχική και συναισθηματική ευεξία και να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την οικογένειά τους. Άλλοι ήταν λιγότερο ενθουσιώδεις για την κίνηση, με κάποιους ακόμη και να τους επικρίνουν σκληρά.

Έρευνα που διεξήχθη σχετικά με το αν συμφωνούν ή όχι με την απόφαση παραίτησης τους ζεύγους δείχνει ότι το 50% εγκρίνει και μόλις το 35% αποδοκιμάζει την απόφαση. Το πιο σπουδαίο ακόμη στην έρευνα που διεξήχθη είναι ότι αναφέρεται μία τεράστια διαφωνία ανάμεσα στου Millenials και στους Baby Boomers. Πιο συγκεκριμένα το 64% των Millenials δήλωσαν ότι εγκρίνουν την απόφαση του ζευγαριού, ενώ μόνο το 36% των Baby boomers τάχθηκε υπερ τους.

Για την ιστορία πρώτα εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι λεγόμενοι Baby Boomers, η γενιά δηλαδή που γεννήθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από το 1946 έως το 1964, και της οποίας μεγάλο μέρος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί. Ενώ οι Millennials ή αλλιώς Generation Y, είναι η αμέσως επόμενη γενιά, στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000. Είναι νέοι, εθισμένοι στην τεχνολογία, άθεοι (σε μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενη γενιά) και σε σημαντικό ποσοστό άνεργοι (συγκριτικά με τους γονείς τους στην ίδια ηλικία), ως εκ τούτου με χαμηλότερη αγοραστική δύναμη.

Δείτε ακόμη: Οι δέκα πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο για το 2019

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.