CELEBRITIES

Tι συμβολίζει το λευκό κοστούμι που επέλεξε η Kamala Harris για την νικητήρια ομιλία της


The Jennettes

10 Νοεμβρίου 2020

Tι συμβολίζει το λευκό κοστούμι που επέλεξε η Kamala Harris για την νικητήρια ομιλία της

Η Kamala Harris εκλέχθηκε η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος της Αμερικής και έγραψε ιστορία. Για την ακρίβεια, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα και κόρη μεταναστών που γίνεται Αντιπρόεδρος της Αμερικής. Έτσι πολλές μειονότητες εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε εκείνη για μια αλλαγή στην κοινωνία. 

Όλοι μιλούν για εκείνη και το λευκό κοστούμι της με την υπογραφή Carolina Herrera, το οποίο ωστόσο κάτι συμβολίζει. Το total white δεν ήταν καθόλου τυχαία επιλογή αφού φορέθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα από τις σουφραζέτες που διεκδίκησαν το δικαίωμα των γυναικών στην ψήφο.

jenny.gr

Τον ίδιο συμβολισμό είδαμε και στο debate της Hilary Clinton με τον Donald Trump. Tόσο εκείνη όσο και οι οπαδοί της φορούσαν λευκά, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα έτρεξε η καμπάνια WearWhiteToVote, η οποία καλούσε τις γυναίκες να ντυθούν στα λευκά για να δηλώσουν την πολιτική τους κατεύθυνση.

Το 1984 η πρώτη γυναίκα υποψήφια για τον ρόλο της Αντιπροέδρου της Αμερικής, Geraldine Ferraro, είχε φορέσει -τι άλλο- από λευκό κοστούμι.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.