CELEBRITIES

Γιατί σήμερα, Ημέρα της Γυναίκας, θα θέλαμε να υπάρχουν περισσότεροι σαν τον πρίγκιπα Harry


The Jennettes

8 Μαρτίου 2021

Γιατί σήμερα, Ημέρα της Γυναίκας, θα θέλαμε να υπάρχουν περισσότεροι σαν τον πρίγκιπα Harry
O πρίγκιπας Harry είναι υποστηρικτικός σύζυγος και φεμινιστής

Ήταν το 2018 όταν η Meghan Markle σε μια επίσκεψη στο Κάρντιφ είχε δηλώσει ότι ο σύζυγός της πρίγκιπας Harry είναι κι εκείνος φεμινιστής.

Η δήλωση της ήρθε ως απάντηση σε fan που σχολίασε πόσο ωραίο ήταν που υπήρχε μια γυναίκα φεμινίστρια στο παλάτι.

Χαρακτηρισμός που αργότερα το 2019 παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πρίγκιπας Harry σε μια επίσκεψη στο Μπίρκενχεντ. Το ζευγάρι είχε τότε επισκεφτεί και συζητήσει με μια ομάδα γυναικών από τη φιλανθρωπική οργάνωση Tomorrow's Women. Ο οργανισμός υποστηρίζει τις γυναίκες σε ευάλωτες περιστάσεις και έχει 6.500 εγγεγραμμένους χρήστες που συμμετέχουν σε εκπαίδευση, εργαστήρια και ομάδες υποστήριξης γύρω από την ψυχική υγεία, την οικιακή κακοποίηση και τον εθισμό.

Ο Δούκας τότε τους εξέπληξε όλους ζητώντας να κάνουν ομαδική αγκαλιά (πολύ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας) και δήλωσε και ο ίδιος ότι είναι φεμινιστής. 

Τα δύο αυτά γεγονότα θυμηθήκαμε σήμερα, με αφορμή την πολύκροτη συνέντευξη που παραχώρησε εκείνος και η σύζυγός του Meghan Markle στην Oprah Winfrey. 

Το ζευγάρι αποκάλυψε το φύλο του δεύτερου παιδιού που περιμένουν -είναι κορίτσι- και μίλησαν για την ψυχική τους υγεία όσο ζούσαν στα Παλάτι της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα η Meghan αποκάλυψε ότι δεν είχε καμία βοήθεια και στήριξη από το Παλάτι και ότι υπήρξε στιγμή στην οποία σκέφτηκε ακόμα και να βλάψει τον εαυτό της. «Δεν ήθελα να είμαι ζωντανή» λέει και συγκλονίζει, ενώ όπως είπε ντρεπόταν να μιλήσει στον Πρίγκιπα Harry για αυτές τις σκέψεις της και δεν ήθελε να τον επιβαρύνει, αφού και ο ίδιος αγωνιζόταν.

Ποια ήταν όμως η στάση του πρίγκιπα Harry σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση

Βλέποντας την πίεση και τη σκληρή κριτική που δεχόταν η σύζυγός του από τα ΜΜΕ, ανέφερε πως έβλεπε την ιστορία να επαναλαμβάνεται, κάνοντας αναφορά στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Και εκείνος έγινε αποκαλυπτικός στις δηλώσεις του στην Oprah Winfrey. Όπως είπε, πριν αποχωρήσουν από το παλάτι, υπήρξαν τρεις επαφές με τη βασίλισσα και άλλες δύο με τον πρίγκιπα Κάρολο. Μετά ο πατέρας του Κάρολος σταμάτησε να απαντά στα τηλεφωνήματά του, λέγοντάς του να του γράψει ένα γράμμα. «Τότε αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να δω εγώ και μόνον εγώ τι μπορώ να κάνω για την οικογένειά μου», είπε ο Harry, αποφασίζοντας έτσι την οριστική αποχώρηση από το παλάτι.

Από την ανακοίνωση των αρραβώνων τους στις 27 Νοεμβρίου 2017 μέχρι το γάμο τους 19 Μαΐου 2018 και την γέννηση του γιού τους Archie, αλλά και το Megxit και ό,τι ακολούθησε, ο Harry παραμένει στο πλευρό της συζύγου του η οποία έγινε αμέτρητες φορές στόχος των μέσων ενημέρωσης και όχι μόνο, ακριβώς όπως και η μητέρα του.

«Έπρεπε να μπω στη θέση της γυναίκας μου για να καταλάβω τι σημαίνει ρατσισμός και bulling σε μια έγχρωμη δυναμική γυναίκα που έχει άποψη στο παλάτι».

Ο Harry προσπάθησε κι εκείνος να ζητήσει βοήθεια όπως εξήγησε στην συνέντευξη και όπως είπε: «Όταν βρήκα τοίχο, όπου και αν απευθύνθηκα για βοήθεια, τότε πήρα την απόφαση πως έπρεπε κάτι να κάνω για να μην επαναληφθεί η ιστορία της μητέρας μου. Θέλαμε να πάρουμε μια ανάσα από αυτόν τον συνεχή πόλεμο. ».

 Σήμερα Ημέρα της γυναίκας θα θέλαμε να είναι περισσότεροι σαν τον Harry, όχι πρίγκιπες, αλλά άνθρωποι, φεμινιστές ή μη.

Ο άλλοτε περιζήτητος εργένης και καρδιοκατακτητής, απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο πλευρό μιας δυναμικής γυναίκας, αφοσιωμένος και πιστός, όπως κανείς άλλος.
«Δεν φύγαμε λόγω της Meghan. Όχι, ήμουν και εγώ παγιδευμένος και δεν το ήξερα. Δεν το είχα δει. Όλη η οικογένειά μου είναι παγιδευμένη μέσα σε ένα σύστημα. Δεν μπορούν να φύγουν».

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.