CELEBRITIES

Πριγκίπισσα Diana: Νέα έρευνα δείχνει πως μία ψεύτικη αποβολή την οδήγησε να δώσει την περιβόητη συνέντευξη του 1995


The Jennettes

30 Μαρτίου 2021

Πριγκίπισσα Diana: Νέα έρευνα δείχνει πως μία ψεύτικη αποβολή την οδήγησε να δώσει την περιβόητη συνέντευξη του 1995

Ο δημοσιογράφος του BBC Martin Bashir, είναι αυτός που κατάφερε να πάρει την περιβόητη συνέντευξη από την Πριγκίπισσα Diana το 1995. Σήμερα μία έρευνα υποστηρίζει ότι ο δημοσιογράφος κατάφερε αυτήν την συνέντευξη με δόλια μέσα. 

Μάλιστα φέρεται να έδειξε στην Πριγκίπισσα μια πλαστή απόδειξη αποβολής της Tiggy Legge-Bourke, της πρώην νταντάς του Πρίγκιπα William και του Πρίγκιπα Χάρι. Η Diana λέγεται ότι πίστευε ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος ήθελε να τη δολοφονήσει για να παντρευτεί την Legge-Bourke και ήταν τόσο πεπεισμένη ότι η βασιλική νταντά είχε μείνει έγκυος από εκείνον που ξεκίνησε έρευνα με τον ιδιωτικό γραμματέα της Βασίλισσας, Sir Robert Fellowes, ο οποίος ήταν επίσης γαμπρός της Diana.

Ο Bashir, που σήμερα είναι 58 ετών και συντάκτης θρησκευτικών ειδήσεων στο BBC, κατηγορήθηκε ότι είπε στη Diana μια σειρά ψεμάτων για να την χειραγωγήσει προκειμένου να την πείσει να κάνει τη συνέντευξη, η οποία είναι γνωστή για την περιβόητη δήλωση της ότι υπήρχαν τρεις στο γάμο τους με τον Πρίγκιπα Κάρολο .

Τον Οκτώβριο του 2020, οι Sunday Times ισχυρίστηκαν ότι ο Bashir έδειξε επίσης δύο ψευδείς τραπεζικές καταστάσεις στον αδελφό της Diana, Charles Spencer, σε μια προσπάθεια να τον πείσει ότι ένας από τους υπαλλήλους του έδινε πληροφορίες για την οικογένειά τους.

«Αυτό με οδήγησε να μιλήσω με την Diana για τέτοια πράγματα. Αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε στη συνάντηση όπου σύστησα την Diana στον Bashir, στις 19 Σεπτεμβρίου 1995 και αυτό οδήγησε στη συνέχεια στη συνέντευξη.», δήλωσε ο Spencer στο PEOPLE το Νοέμβριο. 

Τον Νοέμβριο, το BBC ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον πρώην δικαστή του Βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου John Dyson, Λόρδο Dyson, για να διεξάγει μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με την εμφάνιση της Diana στη συνέντευξη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Λόρδος Dyson πληροφορήθηκε ότι η Diana ξαφνικά άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να μην κάνει την συνέντευξη λίγες ημέρες πριν από τη μαγνητοσκόπηση και ότι η απόδειξη της ψευδούς έκτρωσης την έπεισε να το κάνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Dyson θα δημοσιεύσει την πλήρη έκθεσή του τους επόμενους μήνες.

Μετά από μια έρευνα διάρκειας ενός μηνός, η Scotland Yard επιβεβαίωσε στις αρχές Μαρτίου, ότι ο δημοσιογράφος δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες για τους ισχυρισμούς ότι παραποίησε τις τραπεζικές καταστάσεις για να εξασφαλίσει τη συνέντευξη.

Να σημειωθεί ότι η βόμβα που έριξε η Diana μέσω εκείνης της συνέντευξης οδήγησε γρήγορα στην απόφαση της Βασίλισσας Ελισάβετ ότι η Diana και ο Κάρολος έπρεπε να χωρίσουν και επίσημα, το οποίο έκαναν το 1996. Η Diana πέθανε λίγο καιρό αργότερα σε ηλικία 36 ετών μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997.
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.