CELEBRITIES

Harvey Weinstein: Άσκησε έφεση για την καταδίκη του για κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού ισχυριζόμενος δικαστικά λάθη


The Jennettes

6 Απριλίου 2021

Harvey Weinstein: Άσκησε έφεση για την καταδίκη του για κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού ισχυριζόμενος δικαστικά λάθη

Ο άλλοτε μεγαλοπαραγωγός του Hollywood Harvey Weinstein άσκησε έφεση τη Δευτέρα για την καταδίκη του για κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού, υποστηρίζοντας ότι ο δικαστής έκανε πολλά λάθη που οδήγησαν σε μια αυστηρή δίκη.

Ο δικηγόρος του Weinstein, Barry Kamins, υποστήριξε ότι ο δικαστής έπρεπε να είχε αποκλείσει τον Juror 11, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να ήταν αμερόληπτος επειδή είχε γράψει ένα μυθιστόρημα που περιελάμβανε σεξουαλική εκμετάλλευση από ηλικιωμένους άνδρες «αρπακτικά». Ο Kamins ισχυρίστηκε επίσης ότι ο δικαστής James Burke εσφαλμένα απέκλεισε μία μαρτυρία που θα μπορούσε να ήταν χρήσιμη για τον πελάτη του.

Αμφισβήτησε επίσης την απόφαση του Burke να επιτρέψει σε τρεις γυναίκες να καταθέσουν σχετικά με μη καταγγελόμενες σεξουαλικές επιθέσεις που εμπλέκουν τον Weinstein. Τέτοιοι μάρτυρες «πρότερων κακών πράξεων» ή «μάρτυρες Molineux»στη Νέα Υόρκη βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο της δίκης του κωμικού Bill Cosby για την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση στην Pennsylvania.

Ο 69χρονος Weinstein καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 για δύο κατηγορίες: βιασμό τρίτου βαθμού και σεξουαλική επίθεση πρώτου βαθμού. Οι ένορκοι του πρόσαψαν και δύο πιο σοβαρές κατηγορίες για «επιθετική σεξουαλική επίθεση», με τον ισχυρισμό ότι είχε επίσης βιάσει την ηθοποιό Annabella Sciorra στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο Weinstein εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών σε κρατική φυλακή κοντά στο Buffalo της Νέας Υόρκης. Αν η καταδίκη του δεν ανατραπεί, το νωρίτερο που μπορεί να αποφυλακιστεί είναι το Νοέμβριο του 2039. Οι δικηγόροι του υπέβαλαν  έφεσης στις 2 Απριλίου 2020, αλλά περίμεναν ένα χρόνο να υποβάλουν το πλήρες σημείωμα στο τμήμα προσφυγών.

Ωστόσο, ο Kamins εξέφρασε μεγάλο μέρος του επιχειρήματός του σε μια προσφυγή τον περασμένο Οκτώβριο που επιδίωκε να απελευθερώσει τον Weinstein με εγγύηση κατά τη διάρκεια της έφεσης. Η πρόταση όμως απορρίφθηκε.

Ο Weinstein περιμένει επίσης την έκδοση του στο Los Angeles για να αντιμετωπίσει επιπλέον 11 κατηγορίες που έχουν πιθανή ποινή 140 ετών.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.