CELEBRITIES

Πριγκίπισσα Diana: Σε δημοπρασία το «ποδήλατο της ντροπής» από τα 70s


The Jennettes

9 Απριλίου 2021

Πριγκίπισσα Diana: Σε δημοπρασία το «ποδήλατο της ντροπής» από τα 70s
Το διάσημο μπλε ποδήλατο που οδηγούσε η Diana για να πάει στην δουλειά της πριν από το γάμο της με τον Κάρολο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί σε δημοπρασία.

Το διάσημο μπλε ποδήλατο που οδηγούσε η Diana για να πάει στην δουλειά της πριν από το γάμο της με τον Κάρολο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί για δημοπρασία.

Ένα ποδήλατο που κάποτε ανήκε στην Diana, την πριγκίπισσα της Ουαλίας θα βγει για δημοπρασία αργότερα αυτό το μήνα.

Το μπλε ποδήλατο Ladies Raleigh Traveller της δεκαετίας του 1970, το οποίο η νεαρή πριγκίπισσα γύρισε συχνά στο Λονδίνο πριν από το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981, αναμένεται να κερδίσει 20.000 λίρες στη δημοπρασία του Burstow & Hewett με έδρα το Sussex.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το ποδήλατο είναι ένα κομμάτι βασιλικών αναμνηστικών που συμβολίζει τη νεότητα της Diana που συχνά πήγαινε στο χώρο εργασίας της με αυτό, το Νηπιαγωγείο Νέας Αγγλίας στο Pimlico, μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον Κάρολο.

Εκείνη την εποχή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το ονόμασαν το «ποδήλατο ντροπής» γιατί προκαλούσε αμηχανία στη βασιλική οικογένεια.

Αυτό οδήγησε το προσωπικό του παλατιού να συμβουλεύσει γρήγορα την Diana να σταματήσει να το οδηγεί, πιστεύοντας ότι ήταν ένας ακατάλληλος τρόπος μεταφοράς για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Η Diana πούλησε κρυφά το ποδήλατο στον πατέρα ενός φίλου της το 1981, έναν αγοραστή που κατέληξε να το κρατά κλειδωμένο στο γκαράζ του για 27 χρόνια πριν το πουλήσει το 2008 για 211 λίρες. Το τρίτροχο ποδήλατο κυκλοφόρησε για τελευταία φορά το 2018, με τιμή 9.200 λίρες. 

Σύμφωνα με την Burstow & Hewett, η Diana άφηνε το ποδήλατο αλυσοδεμένο στα κιγκλιδώματα έξω από το διαμέρισμά της στο Λονδίνο, σχολιάζοντας ακόμη και σε συνεντεύξεις σχετικά με την κλοπή ενός τροχού.

Αναφέρουν ότι το ποδήλατο είναι ένα «διάσημο σύμβολο της καταπίεσης της Diana. Κάτι που αγαπούσε πολύ, της το αφαίρεσαν και μαζί ήρθε ο έλεγχος της δημόσιας εμφάνισής για το τι θεωρείται αποδεκτό για μια κυρία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας».

Στην παρτίδα περιλαμβάνεται ένα άρθρο εφημερίδας από το 1981 και μια πλαισιωμένη επιστολή του Gerald Stonehill, ο οποίος αγόρασε αρχικά το ποδήλατο από την Diana. Δηλώνει ότι «η Diana ήλπιζε ότι η πρώτη πώληση θα παρέμενε κρυφή» αφού θεωρήθηκε «ασυμβίβαστη με τη μελλοντική της κατάσταση».

Η δημοπρασία θα μεταδοθεί ζωντανά στις 28 Απριλίου στις 10 π.μ. από τους Burstow & Hewett Auctioneers.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.