Πρίγκιπας Φίλιππος: Τι ακολουθεί μετά τον θάνατό του σύμφωνα με το πρωτόκολλο

The Jennettes
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό Παλάτι. Ο Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ έφυγε μετά από ένα μήνα νοσηλείας σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Το βρετανικό Παλάτι αμέσως μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου θα ακολουθήσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σχέδιο Operation Forth Bridge, όπου αναφέρονται όλα τα σχέδια και οι επιλογές του δούκα του Εδιμβούργου για την κηδεία του.

Στη Μεγάλη Βρετανία θα κηρυχτεί Εθνικό Πένθος, κατά το οποίο μεταξύ άλλων οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες,  οι παρουσιαστές ειδήσεων που θα ανακοινώσουν την είδηση θα φορούν μαύρα και οι βουλευτές θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια.

Η βασίλισσα θα μπει κι αυτή σε μια επίσημη περίοδο πένθους που θα κρατήσει 30 μέρες. Ο πρίγκιπας Philip δεν επιθυμούσε μεγάλη κηδεία.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο St. George’s Chapel στο Windsor Castle και ως βετεράνος του βασιλικού Ναυτικού θα έχει στρατιωτική κηδεία. Ο τάφος του θα είναι στους Frogmore Gardens, στο κοιμητήριο της βασιλικής οικογένειας.

Μετά τον θάνατο του Φιλίππου, δεν θα αλλάξει η σειρά διαδοχής. Ο πρίγκιπας Κάρολος παραμένει πρώτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, με τον πρίγκιπα William να ακολουθεί και αμέσως μετά τα τρία παιδιά του, George, Charlotte και Louis.

Δείτε ακόμη: