CELEBRITIES

Ο Bruce Willis είναι ο πρώτος ηθοποιός που δημιουργεί «ψηφιακό κλώνο» για να παίζει στις ταινίες του


Τόνια Τζάφερη

30 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Bruce Willis είναι ο πρώτος ηθοποιός που δημιουργεί «ψηφιακό κλώνο» για να παίζει στις ταινίες του
@cnn
Mέσω της τεχνολογίας deepfake, ο Βruces Willis θα εξακολουθεί να εμφανίζεται σε ταινίες ακόμη και μετά την απόσυρσή του από τον κινηματογράφο εξαιτίας της διάγνωσής του με αφασία

Ο Βruce Willis είχε αποκαλύψει πριν από περίπου έναν χρόνο πως διαγνώσθηκε με αφασία (μια γλωσσική διαταραχή που προκαλείται από εγκεφαλική βλάβη και επηρεάζει την ικανότητα του ατόμου να επικοινωνεί), αλλά πως αυτό δεν θα τον σταματήσει από το να συνεχίσει, να εμφανίζεται σε ταινίες και διαφημιστικά spots. Και πώς θα γίνει αυτό;

Ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός, γίνεται ο πρώτος που πούλησε τα δικαιώματα της εικόνας του, και η εταιρεία Deepcake δημιούργησε έναν «ψηφιακό σωσία» του ηθοποιού. Πρόκειται στην ουσία για έναν «ψηφιακό κλώνο», ο οποίος θα μπορεί να εμφανίζεται ως Βruce Willis στο εκάστοτε πρότζεκτ, ακόμη και μετά την απόσυρση του ηθοποιού από τον κινηματογράφο. Εμείς μπορεί να βλέπουμε στην οθόνη τον Βruce, ενώ στην πραγματικότητα δεν θα είναι ο ίδιος ο ηθοποιός.

Οι τεχνικοί της εταιρείας με έδρα το Delaware στις ΗΠΑ, η οποία ιδρύθηκε από την ουκρανικής καταγωγής CEO Maria Chmir, δημιούργησαν, μέσω τεχνητής νοημοσύνης και μιας διαδικασίας που παραπέμπει σε ψηφιακή κλωνοποίηση, έναν υπερρεαλιστικό «ψηφιακό σωσία» του 67χρονου ηθοποιού, εισάγοντας 34 χιλιάδες εικόνες του προσώπου του στο δίκτυό τους.

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα να γυρίσω πίσω στον χρόνο»

Σύμφωνα με τη DailyMail, οι ειδικοί της Deepcake χρειάζονται μόλις τρεις ως πέντε ημέρες, για να αναδημιουργήσουν τον Βruce Willis σε νέα πρότζεκτ. Ενώ ο ηθοποιός δήλωσε χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο εγχείρημα:

«Μου άρεσε η ακρίβεια με την οποία εμφανίστηκε ο χαρακτήρας μου. Είναι μια μίνι ταινία στο συνηθισμένο μου είδος δράσης-κωμωδίας. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα να γυρίσω πίσω στον χρόνο. Με την έλευση της σύγχρονης τεχνολογίας, ακόμη και όταν ήμουν σε άλλη ήπειρο, κατάφερα να επικοινωνήσω, να εργαστώ και να συμμετάσχω στα γυρίσματα. Είναι μια πολύ νέα και ενδιαφέρουσα εμπειρία, και ευχαριστώ όλη την ομάδα», πρόσθεσε.

Jenny.Gr
@nbc

Tέτοιους ψηφιακούς κλώνους και από την ίδια εταιρεία, ετοιμάζουν και άλλοι ηθοποιοί όπως οι Arnold Schwarzenegger, Jim Carrey και Michelle Pfeiffer. Όσον αφορά στον Βruce Willis να σημειωθεί πως ο ηθοποιός πριν διαγνωστεί πέρσι με αφασία, είχε ετοιμάσει άλλες τρεις ταινίες δράσης - θρίλερ, οι οποίες αναμένονται να κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

Αυτό το είδος «ψηφιακής κλωνοποίησης» δεν είναι κάτι καινούργιο για τον χώρο του θεάματος και του κινηματογράφου. Οι παραγωγοί του Star Wars χρησιμοποιούν τεχνολογία «deepfake» για όλα τα μέλη του καστ και διασημότητες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.