Ο Mark Hamill στέλνει τουλάχιστον 500 drones στην Ουκρανία

Ο "Luke Skywalker" σε ρόλο πρεσβευτή αναζήτησης πόρων για τη δημιουργία μιας ολόκληρης «στρατιάς» από drones στη χώρα που βρίσκεται εδώ και εννιά μήνες σε πόλεμο με τη Ρωσία

Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας από το απαράμιλλο σύμπαν του Star Wars αλλά για πραγματικότητα που έχει ως στόχο την ενίσχυση της Ουκρανίας. O Mark Hamill, (για τους πιστούς fans, Luke Skywalker), αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι μέσα στον Σεπτέμβριο, έστειλε τουλάχιστον 500 drones στην Ουκρανία. Και συνεχίζει. 

Ο ηθοποιός ξεκίνησε δυναμικά μια προσπάθεια να εφοδιάσει με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους Ουκρανούς στον πόλεμο με τον Putin, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του πρεσβευτή αναζήτησης πόρων ώστε να δημιουργηθεί μια ολόκληρη μονάδα από drones στην εμπόλεμη ζώνη.

Όπως δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του στο Bloomberg: «Είναι απλό, η Ουκρανία έχει ανάγκη από drones. Καθορίζουν την έκβαση στο πεδίο των μαχών, θωρακίζουν τα εδάφη, τους ανθρώπους, ελέγχουν τα σύνορα, είναι τα μάτια μας στον ουρανό. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν λάμβανα δύο και τρεις φορές την εβδομάδα αναλυτικές πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί. Η Ουκρανία ήδη έχει λάβει 500 drones από τότε που ξεκίνησα αυτήν την πρωτοβουλία».

Η ιδιαίτερη πρωτοβουλία ξεκίνησε μετά από ειδικό αίτημα του Volodymyr Zelensky. Ένα zoom call ήταν αρκετό για να ξεκινήσει η δράση. Έτσι, ο Hamill ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον οργανισμό United24, τον επίσημο ουκρανικό βραχίονα χρηματοδότησης της κυβέρνησης, με στόχο να εξοπλίσει τον στρατό με drones. Celebrities όπως η Barbra Streisand έχουν ήδη συνεργαστεί με την οργάνωση παλαιότερα, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό

Σε μια προσπάθεια ο κόσμος να κινητοποιηθεί και να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί την Ουκρανία, ο Hamill προσθέτει: «Σε αυτή τη μεγάλη σε διάρκεια, και άνιση μάχη, η Ουκρανία χρειάζεται συνεχή στήριξη. Γι' αυτό κι εγώ τιμήθηκα από τον πρόεδρο Zelenskyy, ο οποίος μου ζήτησε να γίνω πρεσβευτής του στρατού των drones. Γνωρίζω ότι οι Ουκρανοί χρειάζονται drones για να προστατεύουν τη γη και την ελευθερία τους,όπως και τις αξίες ενός δημοκρατικού κόσμου. Τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να ενωθούμε όλοι και να βοηθήσουμε την Ουκρανία να ορθώσει το ανάστημά της μπροστά σε αυτή τη μοχθηρή αυτοκρατορία». 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.