Ιράν: Η συγκινητική ανάρτηση της Angelina Jolie για τους νέους που έχασαν την όρασή τους σε διαδηλώσεις

Splash News

«Στόχευσες τα μάτια μου, αλλά η καρδιά μου χτυπάει ακόμα»

Η Angelina Jolie εξακολουθεί να εκφράζει τη συμπαράστασή της στους νέους στο Ιράν που συνεχίζουν τις διαδηλώσεις για τον θάνατο της Mahsa Amini από την αστυνομία Ηθών της χώρας τον Σεπτέμβριο του 2022. 

Με μια πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram, η Jolie συμπαραστέκεται σε όσους διαδήλωσαν έντονα κι έχασαν το ένα ή και τα δύο μάτια τους από την αστυνομική βία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. 

Με τη φράση της Elahe Tavokolian, νεαρής που έχασε το μάτι της από την αστυνομική παρέμβαση στις διαδηλώσεις, «στόχευσες τα μάτια μου, αλλά η καρδιά μου χτυπάει ακόμα», η πρώην πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ υπενθυμίζει κάτι πολύ σημαντικό.

«Πολλοί επιζώντες Ιρανοί από τις διαδηλώσεις έχουν χάσει την όρασή τους από το ένα ή και από τα δύο μάτια. Είναι μια υπενθύμιση του τιμήματος που πληρώνουν οι νεαροί Ιρανοί στον αγώνα τους για δικαιώματα και ελευθερίες»

Μάλιστα, η Jolie πρόσθεσε στη δημοσίευσή της και φωτογραφίες της Tavokolian και του Zanier Tondro, που έχασε και τα δύο μάτια του. 

Η Jolie μας καλεί με κάθε αφορμή μην ξεχάσουμε ποτέ «τους γενναίους ανθρώπους που ρισκάρουν τη ζωή τους για άλλους και για το Ιράν». Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει ανοιχτά θέση.

Tον Σεπτέμβρη του 2022, είχε δημοσιεύσει ξανά για την κατάσταση στο Ιράν: «Σεβασμός στις τολμηρές, ασυμβίβαστες, ατρόμητες γυναίκες του Ιράν. Σε όλες εκείνες που επιβίωσαν και αντιστάθηκαν για δεκαετίες. Σε εκείνες που σήμερα καταλαμβάνουν τους δρόμους, στην Mahsa Amini και σε όλες τις νέες Ιρανές όπως αυτή».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.