CELEBRITIES

Barbie: Η ταινία χρειάστηκε τόσο ροζ που «προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη» στο χρώμα


JTeam

6 Ιουνίου 2023

Barbie: Η ταινία χρειάστηκε τόσο ροζ που «προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη» στο χρώμα
Instagram/ barbiethemovie
Για την κατασκευή της Barbieland, χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά φωσφοριζέ ροζ χρώμα από το διάσημο σπίτι της Barbie μέχρι τους δρόμους και τις κολώνες φωτισμού

H ομάδα παραγωγής πίσω από την πολυαναμενόμενη ταινία "Barbie", χρησιμοποίησε τόσο μεγάλες ποσότητες ροζ μπογιάς για τα σκηνικά που προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη στο χρώμα.

Την αποκάλυψη για την ταινία, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου, με πρωταγωνιστές τη Margot Robbie και τον Ryan Gosling, έκανε η σκηνοθέτρια Greta Gerwig και η σχεδιάστρια παραγωγής της ταινίας, Sarah Greenwood.

Όπως αποκάλυψαν, για την κατασκευή της Barbieland, χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά φωσφοριζέ ροζ χρώμα από το διάσημο σπίτι της Barbie μέχρι τους δρόμους και τις κολώνες φωτισμού. Χρησιμοποιήθηκε ωστόσο, σε τόσο μεγάλη ποσότητα που προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη.

«Ο κόσμος ξέμεινε από ροζ» δήλωσε η σχεδιάστρια παραγωγής

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Architectural Digest, η Gerwig υποστήριξε ότι η έντονη ροζ απόχρωση ήταν σημαντική για τη «διατήρηση της παιδικότητας» της ταινίας και πως ο σχεδιασμός της Barbieland ήταν εμπνευσμένος από το "Kaufmann House" στο Palm Springs, τους πίνακες του Wayne Thiebaud, το "Pee-wee's Big Adventure" και το "An American in Paris".

Τέλος, η σκηνοθέτρια σχολίασε πως: «Ήθελα τα ροζ να είναι πολύ φωτεινά και τα πάντα να είναι σχεδόν υπερβολικά. Δεν ήθελα να ξεχάσω τι με έκανε να αγαπήσω τη Barbie όταν ήμουν μικρό κορίτσι».

Περισσότερες επεξηγήσεις έδωσε η Lauren Proud, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Rosco, της εταιρείας χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκε από την ταινία και μοιράστηκε κάποια πρόσθετα στοιχεία με τους Los Angeles Times. «Υπήρξε αυτή η έλλειψη και στη συνέχεια, τους δώσαμε ό,τι μπορούσαμε. Όντως μας πήραν όλο το ροζ χρώμα», σημείωσε.

Η Proud επιβεβαίωσε ότι στην ταινία «χρησιμοποιήθηκε όσο χρώμα είχαμε» αλλά διευκρίνισε ότι η παραγωγή της Barbie συνέπεσε με ευρύτερα προβλήματα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού κατά τη διάρκεια της Covid-19, καθώς και με ακραία καιρικά φαινόμενα στο Τέξας στις αρχές του 2021, τα οποία επηρέασαν την παραγωγή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS