CELEBRITIES

Μαντόνα: Η πρώτη συναυλία της περιοδείας Celebration τα είχε όλα - Οι καλύτερες στιγμές απ' την επιστροφή της


JTeam

17 Οκτωβρίου 2023

Μαντόνα: Η πρώτη συναυλία της περιοδείας Celebration τα είχε όλα - Οι καλύτερες στιγμές απ' την επιστροφή της
Getty Images
Η Μαντόνα επέστρεψε πιο δυναμικά από ποτέ, τα έδωσε όλα στην πρώτη συναυλία της περιοδείας Celebration και τα στιγμιότυπα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά

Μπορεί η παραμονή της στο νοσοκομείο τον Ιούνιο λόγω μιας σοβαρής βακτηριακής λοίμωξης να προκάλεσε την αναβολή της έναρξης του Celebration Tour, αλλά η Μαντόνα είναι εδώ, κάνοντας την πιο δυναμική επιστροφή on stage.

Η πρώτη της συναυλία έγινε στο Λονδίνο και η σταρ της ποπ χάρισε στο κοινό της, ένα καθηλωτικό σόου διάρκειας δύο ωρών γεμάτο από περίπου 40 μουσικές επιτυχίες, μεταξύ των οποίων ύμνους που καθόρισαν την εποχή της, όπως τα "Like A Prayer", "Ray of Lights" και "Holiday". Η έναρξη της περιοδείας της περιλάμβανε επίσης πολλές εκπλήξεις, περίπου 20 κοστούμια, ενώ τα στοιχεία για 600 φώτα και 14 προβολείς, προκαλούν έκπληξη. Κατά τη διάρκεια του "Ray Of Light", πέταξε πάνω από το κοινό, φωτισμένη από μια σειρά λέιζερ.

Αναφερόμενη στη λοίμωξη που την ταλαιπώρησε, η ίδια σχολίασε: «Δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα, ούτε οι γιατροί μου. Πέρασα πέντε μέρες από τη ζωή μού ή τον "θάνατό" μου και δεν ήξερα πραγματικά πού βρισκόμουν». Και όχι μόνο τα κατάφερε, όπως απέδειξε, αλλά έδωσε μία από τις καλύτερες συναυλίες της ζωής της.

Οι στιγμές που ξεχώρισαν πάνω στη σκηνή

Ξεκίνησε με το "Nothing Really Matters", οι στίχοι του οποίου απευθύνονταν στους θαυμαστές της: «Δεν θα είμαι ποτέ η ίδια εξαιτίας σας». Η Μαντόνα ανέβηκε στη σκηνή μόνη της, φωτιζόμενη από μια τεράστια κυκλική εξέδρα και ήταν ντυμένη με ένα μαύρο αντίγραφο του κιμονό που σχεδίασε ο Γκοτιέ από το βίντεο κλιπ του τραγουδιού. Κάτι παρόμοιο έκανε και σε άλλα τραγούδια της, επιλέγοντας κομμάτια όπως τα κοστούμια dominatrix του "Erotica". Ακόμη και η κυκλική σκηνή τριών επιπέδων σχεδιάστηκε για να αντικατοπτρίζει τη «γαμήλια τούρτα» από την οποία ερμήνευσε το "Like A Virgin" στα βραβεία MTV, το 1984.

Η Μαντόνα αναδημιούργησε παράλληλα το πρόγραμμα του Like A Virgin που είχε αναστατώσει τον Ποντίφικα. Άλλες επικές στιγμές περιελάμβαναν μια ανατρεπτική εκδοχή του Vogue, που παρουσιάστηκε ως χορός drag. Η βραδιά περιλάμβανε επίσης αφιερώματα στον Μάικλ Τζάκσον, Πρινς και Σινέντ Ο' Κόνορ.

Η πρώτη πράξη του σόου ήταν αφιερωμένη στα χρόνια της πριν τη μεγάλη της δόξα, στη Νέα Υόρκη, καθώς προσπαθούσε να μπει στη μουσική σκηνή ζώντας σε συνθήκες φτώχειας. Θυμήθηκε την πρώτη της δουλειά ως μέλος ενός συγκροτήματος που λεγόταν "The Breakfast Club". «Έπαιζα ντραμς, αλλά δεν μου άρεσε να είμαι η ντράμερ. Ήθελα πραγματικά να είμαι μπροστά. Έτσι με άφησαν να παίξω ένα τραγούδι, ένα βράδυ» τόνισε, παίρνοντας μια κιθάρα και ξεκινώντας με ένα από τα πρώτα της singles, το "Burning Up".

Η έκπληξη με τα παιδιά της πάνω στη σκηνή

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικογένειά της λέγοντας πως «τα παιδιά μου ήταν εκεί. Με σώζουν κάθε φορά». Μάλιστα, 4 από αυτά ήταν μαζί της στη σκηνή κατά τη διάρκεια της έναρξης. Η Μαντόνα φανέρωσε το «μυστικό» της για την επιβίωση, το οποίο είναι απλώς να λέει στον εαυτό της: «Πρέπει να είμαι εκεί για τα παιδιά μου. Πρέπει να επιβιώσω για αυτά».

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν αυτή όπου τα ίδια ανέβηκαν στη σκηνή μαζί της. Η 17χρονη Μέρσι συνόδευσε τη μαμά της στο πιάνο για το "Bad Girl", τραγουδώντας μαζί της και εντυπωσιάζοντας με τις ικανότητές της στα πλήκτρα, ενώ η 11χρονη Στέλλα συμμετείχε στη χορογραφία για το καουμπόικο Don't Tell Me. Η 11χρονη Εστέρ πόζαρε για το "Vogue", ενώ ο υιοθετημένος γιος της Ντέιβιντ έπαιξε επίσης κιθάρα κατά τη διάρκεια του Mother and Father, ένα τραγούδι του 2003 για τον θάνατο της μητέρας της Μαντόνα, όταν η σταρ ήταν μόλις πέντε ετών.

Jenny.Gr
Getty Images

Η αναφορά της στον πόλεμο στο Ισραήλ

Η 65χρονη σταρ έκανε αναφορά και στον πόλεμο στο Ισραήλ όσο βρισκόταν επί σκηνής. «Μου ραγίζει η καρδιά βλέποντας τι συμβαίνει στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη», είπε συμπληρώνοντας: «Μου ραγίζει η καρδιά να βλέπω παιδιά να υποφέρουν, έφηβους να υποφέρουν, ηλικιωμένους να υποφέρουν. Όλα αυτά είναι αποκαρδιωτικά».

Όπως συμπλήρωσε: «Πολλοί άνθρωποι λένε: "Λοιπόν, τι μπορώ να κάνω; Είμαι μόνο ένα άτομο". Νιώθεις απελπισία. Νιώθεις αβοήθητος. Τι μπορούμε να κάνουμε; Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε. Πρώτα και κύρια, μπορούμε να πούμε: "Μπορώ να κάνω τη διαφορά γιατί ο καθένας μπορεί να φέρει φως στον κόσμο με τις πράξεις του, με τα λόγια του, κάθε μέρα". Μπορούμε να ενωθούμε από έναν τόπο φωτός και αγάπης. Και αν όλοι έχουμε αυτή τη συλλογική συνείδηση, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο και μπορούμε να φέρουμε ειρήνη, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Jenny.Gr
Getty Images

Η Μαντόνα δεν τα έχασε ακόμη και μπροστά σε κάποια τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Η σταρ προσπάθησε να καλύψει ένα κενό 10 λεπτών με μαεστρία. «Αυτό ακριβώς δεν θέλεις να συμβεί στην πρεμιέρα σου», σχολίασε. Αντί να αποχωρήσει από τη σκηνή μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, άρχισε να αφηγείται ιστορίες από τις δύσκολες μέρες της στη Νέα Υόρκη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, πόσο φανταστική είναι σε όλα της!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.