CELEBRITIES

Χρυσές Σφαίρες: Η τυφλή ηθοποιός, Άρια Μία Λομπέρτι, ανέβασε για πρώτη φορά στο κόκκινο χαλί έναν σκύλο-οδηγό


Ερασμία Αρβανιτά

10 Ιανουαρίου 2024

Χρυσές Σφαίρες: Η τυφλή ηθοποιός, Άρια Μία Λομπέρτι, ανέβασε για πρώτη φορά στο κόκκινο χαλί έναν σκύλο-οδηγό
Getty Images
«Είναι τιμή μου που είχα την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την κοινότητά μου και τον πολιτισμό μου»

Η αλήθεια είναι πως οι Χρυσές Σφαίρες 2024 μας συγκίνησαν λίγο παραπάνω. Από τη μία είχαμε τη Λίλι Γκλάντστοουν η οποία έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ιθαγενής γυναίκα που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού και από την άλλη, την πρωταγωνίστρια της σειράς του Netflix, «Το Φως που δεν Βλέπουμε», Άρια Μία Λομπέρτι, η οποία εμφανίστηκε στο κόκκινο χάλι με τον σκύλο-οδηγό της.

Στη σειρά, η Άρια Μία Λομπέρτι υποδύεται ένα τυφλό κορίτσι από τη Γαλλία που η διαδρομή του διασταυρώνεται με εκείνη ενός Γερμανού στρατιώτη, τον οποίο υποδύεται ο Λούι Χόφμαν. «Το Φως που δεν Βλέπουμε» βρέθηκε υποψήφιο στην κατηγορία της Καλύτερης Μίνι Τηλεοπτικής Σειράς και τελικά βραβεύτηκε με το βραβείο «Beef».

Η Άρια Μία Λομπέρτι γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική πάθηση αχρωματοψίας, δεν μπορεί να δει τα χρώματα και είναι ευαίσθητη στο φως. Η ίδια, κατά τις δηλώσεις της, τόνισε ότι αυτή και ο σκύλος-οδηγός της έγραψαν ιστορία στις Χρυσές Σφαίρες. «Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ένας πραγματικός σκύλος-οδηγός τυφλών στο κόκκινο χαλί». Παράλληλα, η ηθοποιός συζήτησε τη σημασία του πρωταγωνιστικού ρόλου που παίζει στη σειρά, λέγοντας: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που έχουμε αυθεντική εκπροσώπηση ενός χαρακτήρα σε μια ταινία αυτού του μεγέθους».

«Είναι τιμή μου που είχα την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την κοινότητά μου και τον πολιτισμό μου. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, και αυτό είναι μια πραγματικά μεγάλη ευθύνη», σημείωσε η ηθοποιός σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Εάν κάτι δεν πρέπει να παραλείψουμε, είναι το ότι η παρουσία της Λομπέρτι σε μια μεγάλη παραγωγή, σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στη βιομηχανία του κινηματογράφου και τα βήματα που γίνονται σε ό,τι αφορά την πραγματική εκπροσώπηση των ανθρώπων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.