CELEBRITIES

Η Αντέλ διέκοψε συναυλία της και ρώτησε ομοφοβικό φαν της το αυτονόητο: «Είσαι εντελώς ηλίθιος;»


JTeam

3 Ιουνίου 2024

Η Αντέλ διέκοψε συναυλία της και ρώτησε ομοφοβικό φαν της το αυτονόητο: «Είσαι εντελώς ηλίθιος;»
Instagram @adele
Ήταν ρητορική ερώτηση αλλά έπρεπε να γίνει

Ήταν βράδυ Σαββάτου, η Αντέλ τραγουδούσε στο Λας Βέγκας και όλα πήγαιναν καλά –μέχρι που κάποιος ομοφοβικός από το κοινό, αποφάσισε να χαλάσει τη βραδιά. «Το Pride είναι χάλια», φώναξε μόνος του, χωρίς λόγο.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Sky News, την ακούμε να τον ρωτά μερικά πολύ απλά πράγματα. Πρώτον, αν πήγε στη συναυλία μόνο για να πει ότι το Pride είναι χάλια. Δεύτερον, «είσαι εντελώς ηλίθιος;» -αυτό μάλλον θα είναι ρητορικό. «Μην είσαι γελοίος», συνέχισε. «Αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, σκάσε, εντάξει;».

Ο Ιούνιος είναι γνωστός και ως Pride Month. Είναι αφιερωμένος στην LBGTQ+ κοινότητα και αποτελεί φόρο τιμής στην Εξέγερση του Stonewall το 1969.

Τι συνέβη στο Stonewall

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Ιουνίου 1969, όταν αστυνομικοί έκαναν επιδρομή στο Stonewall Inn, ένα από τα πιο γνωστά μπαρ στο Greenwich Village του Μανχάταν. Έβγαλαν έξω με άγριο τρόπο –και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό, όταν πρόκειται περί αστυνομικής βίας, πόσο μάλλον- θαμώνες και εργαζομένους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν έξι ημέρες κινητοποιήσεων και βίαιων συγκρούσεων με τις Αρχές, μέλη της κοινότητας και ακτιβιστές. Η Εξέγερση του Stonewall, όπως ονομάστηκε, ήταν καταλυτική για το απελευθερωτικό κίνημα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, πρώτα στις ΗΠΑ κι έπειτα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την επόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες παρελάσεις Pride στο Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη. Παρά τον κομβικό ρόλο που έπαιξαν τα τρανς άτομα και οι μαύρες γυναίκες στις εξεγέρσεις, ανάμεσά τους η ακτιβίστρια Μάρσα Π. Τζόνσον, έμειναν εκτός των πρώτων εορτασμών του Pride.

Πλέον, ο Pride Month αποτελεί ευκαιρία για ορατότητα της κοινότητας. Εκτός από μήνας χαράς και αγάπης, είναι εξαιρετική αφορμή να έρθουν στο προσκήνιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα LGBTQ+ άτομα, οι ανισότητες, η βία. Ακριβώς εκεί επικεντρώνεται και το φετινό Athens Pride.

Με σύνθημα «Ένας Νόμος Δεν Αρκεί», υπογραμμίζει τις ανεπάρκειες των διαφόρων νόμων που αφορούν την LGBTQI+ κοινότητα, καθώς και τα εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα LGBTQI+ άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στο δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού βίου.

Το Athens Pride 2024 θα πραγματοποιηθεί τις 15 Ιουνίου, στην Πλατεία Συντάγματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.