CELEBRITIES

Οι έντονες αντιδράσεις των Νορβηγών για το βίντεο με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ - Ψαρεύει σολομούς στα ποτάμια τους


JTeam

7 Ιουλίου 2024

Οι έντονες αντιδράσεις των Νορβηγών για το βίντεο με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ - Ψαρεύει σολομούς στα ποτάμια τους
@davidbeckham
Τι απάντησε ο πρώην άσος του ποδοσφαίρου;

Όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πήγαινε για ψάρεμα σολομών στη Νορβηγία δεν φανταζόταν σε καμία στιγμή πως θα μπλεκόταν σε ένα σκάνδαλο που θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις.

Και αυτό γιατί οι κάτοικοι των φιόρδ εξοργίστηκαν θεωρώντας πως ο πρώην άσος της στρογγυλής θεάς είχε ειδική μεταχείριση για κάτι που συνήθως απαγορεύεται.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την περασμένη εβδομάδα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πρωταγωνίστησε σε βίντεο όπου ψάρευε σε ένα ποτάμι που σύμφωνα με τους Times υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς.

Αυτό ανήκει στην περιοχή Laerdal που είναι γνωστή ως «η βασίλισσα των ποταμών για σολομούς» και ο λόγος είναι επειδή την επισκέπτονται συχνά ο βασιλιάς και η βασίλισσα της χώρας.

Γιατί οι κάτοικοι αντέδρασαν

Πρόσφατα επιβλήθηκαν περιορισμοί στην στην αλιεία σολομού γιατί όσο πάνε τα αποθέματά του και μειώνονται δραματικά -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν πέσει στο μισό.

Αυτό οφείλεται τόσο στην υπερθέρμανση του πλανήτη, όσο και στα παράσιτα που εξαπλώνονται από τα ιχθυοτροφεία.

Άρα όπως καταλαβαίνετε, σύμφωνα με τα παραπάνω, η κίνηση του Ντέιβιντ Μπέκαμ προκάλεσε φουλ αντιδράσεις γιατί πολλοί υποστήριξαν ότι υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποίησε ένα «παραθυράκι» το νόμου για να επιδοθεί στο ψάρεμα, ένα από τα πιο αγαπημένα του σπορ.

Σύμφωνα με αυτό πρόκειται για μια πρακτική κατά την οποία οι σολομοί, αφού αλιευθούν, μεταφέρονται σε εκκολαπτήριο όπου συλλέγονται τα αυγά τους για τεχνητή γονιμοποίηση.

Αυτό όμως για να συμβεί απαιτείται να έχει γίνει εκ των προτέρων κάποια δωρεά ύψους έως και 1,4 εκατ. κορωνών προς τους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για αυτά τα εκκολαπτήρια -αυτό αναφέρει και η νορβηγική εφημερίδα, Bergens Tidende.

Η κυβερνήτρια επέτρεψε το ταξίδι του Μπέκαμ παρά τις αντιδράσεις

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Liv Signe Navarsete, η κυβερνήτρια της κομητείας, αποφάσισε να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί το ταξίδι, κόντρα στην απόφαση του προσωπικού της.

Πάντως ένας εκπρόσωπο του Ντέιβιντ Μπέκαμ που μίλησε στους Times, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία υπόνοια πως ο πρώην ποδοσφαιριστής έκανε κάτι κακό ή καταπάτησε τους νόμους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.