Ο κλασικός τύπος άσκησης που δεν πρέπει να λείπει από το πρόγραμμά σου

Unsplash

Δεν φτάνουν μόνο οι κοιλιακοί για να έχεις δυνατό κορμό

Αν θέλεις να αποκτήσεις δυνατό κορμό και κοιλιακούς, τα crunches και τα situps μπορεί να φαίνονται απαραίτητα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς μια ακόμα κλασική άσκηση: τις αντι-πλευρικές κάμψεις.

Το πιο γνωστό παράδειγμα αντι-πλευρικής κάμψης είναι η πλάγια σανίδα, η οποία χρησιμοποιεί την αντίσταση των μυών και τους γυμνάζει τεντώνοντάς τους. Υπάρχουν όμως και άλλες ασκήσεις στην ίδια κατηγορία. Οι περισσότερες είναι μονόπλευρες ή περιλαμβάνουν τη χρήση βαρών για αντιστάθμιση αλλά το τρικ για όλες τους είναι να κρατάς τον κορμό σου σταθερό, ώστε να μην γέρνει προς τη δεξιά ή την αριστερή πλευρά.

Όταν προπονείς τον κορμό σου να αντιστέκεται με αυτό τον τρόπο, μειώνεις την πιθανότητα τραυματισμού και βελτιώνεις τη σταθερότητα και την ισορροπία σου. Εξισορροπείς επίσης το πάνω με το κάτω μέρος του σώματός σου, με αποτέλεσμα να κάνεις και το υπόλοιπο πρόγραμμά σου με την ίδια δύναμη και σταθερότητα. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.