CELEBRITIES STAR LOOKS

Iman: Η Αφρικανή πριγκίπισσα


12 Ιανουαρίου 2016

Η μαύρη γαζέλα της μόδας και επί 24 χρόνια σύζυγος του θρύλου David Bowie, η Iman ήταν το πρώτο έγχρωμο μοντέλο που ανέτρεψε τις φυλετικές διακρίσεις στο χώρο του modelling τη δεκαετία του’70. Γεννημένη στη Σομαλία το 1955 από γονείς υψηλού μορφωτικού επιπέδου- η μητέρα της ήταν γυναικολόγος και ο πατέρας της διπλωμάτης στην Τανζανία- η Iman Abdulmajid  εντυπωσίασε με την εξωτική ομορφιά της τον φωτογράφο Peter Beard, ο οποίος την έπεισε να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη το 1973. Αφού πρωταγωνίστησε σε εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών μόδας, όπως Harper’s Bazaar και Vogue, η Iman έγινε μούσα του Yves Saint Laurent, με τον σχεδιαστή να της αφιερώνει την  haute couture συλλογή του “The African Queen”.

Iman-turns-60-hfmagazineonline.com_1

000000120708-iman_abdulmajid-fit

Οι έντονες γωνίες του προσώπου της, η ψηλόλιγνη σιλουέτα της και απόκοσμη ομορφιά της ενέπνευσαν σχεδιαστές και fashion editors. Σε αυτό συνέβαλε και η φανταστική ιστορία του Beard, ότι δηλαδή πρόκειται για μια Αφρικανή πριγκίπισσα την οποία ανακάλυψε στα βάθη της ζούγκλας.

000000119356-iman_abdulmajid-fit

iman-06

Παρά τον μύθο που την περιτριγύριζε και την επιτυχημένη καριέρα της, η Iman αποφάσισε να αφήσει μόνιμα το χώρο του modelling το 1989, και όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη που της είχε πάρει ο Bowie το 1994 για το περιοδικό Interview, «Θεωρώ ότι ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει για τον εαυτό μου».

iman-birthday-vogue-07_191038963702

Το 1990 γνώρισε τον David Bowie στο Λος Άντζελες και παρόλο που τα media επέμεναν πως ο γάμος τους έγινε για λόγους εντυπωσιασμού και δημοσιότητας,  δυο δεκαετίες αργότερα το ζευγάρι απέδειξε πως το μόνο που θα μπορούσε να τους χωρίσει ήταν ο θάνατος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.