Αναρωτιέστε πώς το μοσχαρίσιο κρέας συνδυάζεται με το χυμό πορτοκαλιού; Ανακαλύψτε το σε αυτή την πανεύκολη και νόστιμη συνταγή!
Υλικά για 4 άτομα Θα χρειαστείτε:500 γρ. μοσχαράκι γάλακτος 12 μέτρια φρέσκα μανιτάρια 1/3 του φλ. μέλι 3 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα 4 κουτ. της σούπας σουσάμι 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι 16 λαχανάκια Βρυξελλών 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη ΑλάτιΕκτέλεση: Ανακατεύετε το μέλι με το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το σουσάμι και το θυμάρι. Κόβετε το κρέας σε ομοιόμορφους κύβους και το μαρινάρετε για 5 λεπτά στο παραπάνω μείγμα. Για να ετοιμάσετε τα σουβλάκια, στραγγίζετε το κρέας και κρατάτε τη μαρινάδα για να παρασκευάσετε τη σάλτσα. Κόβετε τα μανιτάρια στη μέση και τα περνάτε σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια εναλλάξ με το κρέας. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στο φούρνο στους 200OC για 20 λεπτά. Όσο ψήνονται τα σουβλάκια, ρίχνετε τα λαχανάκια και τη ζάχαρη σε αλατισμένο νερό και τα βράζετε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε με τη μαρινάδα που περίσσεψε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Μοιράζετε τα λαχανάκια και τη σάλτσα στα πιάτα και σερβίρετε τα σουβλάκια.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.