Εύκολη και αφράτη μους λεμόνι

https://www.fattoincasadabenedetta.it

Ένα φρέσκο, μυρωδάτο και εύκολο στην παρασκευή επιδόρπιο.

Όταν σκεφτόμαστε ένα φρέσκο, ελαφρύ και γρήγορο επιδόρπιο, κατευθείαν μας έρχεται στο μυαλό η μους λεμονιού. Ιδανικό για ένα απογευματινό διάλειμμα, αλλά και ως εξαιρετική εναλλακτική του κλασικού σορμπέ μετά από άφθονα μεσημεριανά γεύματα και δείπνα. Και μπορούμε να το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές.

Για αυτό το υπέροχο γλυκό αρκεί να ετοιμάσουμε πρώτα μια απλή κρέμα λεμονιού, μετά να χτυπήσουμε την κρέμα και στο τέλος να προσθέσουμε την κρέμα μόνο αφού κρυώσει και θα έχουμε μια μους με τέλεια αφρώδη, φρέσκια και αρωματική σύσταση.

Για να μοιράσουμε τη μους λεμονιού στα ποτήρια ή στα μπολ, η συμβουλή μας είναι να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ωραίο σπειροειδές σχήμα το οποίο γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού. Το αποτέλεσμα είναι πολύ θεαματικό.

Μερικές ακόμα συμβουλές

Την κρέμα γάλακτος τη χτυπάμε μέχρι να σφίξει. Και μετά προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού μόνο όταν κρυώσει. Αν αφού κρυώσει η κρέμα λεμονιού γίνει πολύ συμπαγής, πριν την αναμίξουμε με την κρέμα γάλακτος, μπορούμε να την ανακατέψουμε για λίγα δευτερόλεπτα με ηλεκτρικό μίξερ, για να μαλακώσει.

Ας δούμε τώρα πώς θα ετοιμάσουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.

Υλικά

Για τη μους λεμονιού

100 ml χυμό λεμονιού

100 ml χυμός πορτοκάλι

40 γρ ζάχαρη

20 γρ άμυλο καλαμποκιού

200 ml κρέμα γάλκτος

Για γαρνίρισμα και σερβίρισμα

Φλούδα και ξύσμα λεμονιού

Στύβουμε σε έναν αποχυμωτή 100 ml χυμό λεμονιού και 100 ml χυμό πορτοκαλιού. Ύστερα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το άμυλο καλαμποκιού και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ξανά.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, αφήνουμε την κρέμα να πήξει. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά. Σε αυτό το σημείο μεταφέρουμε την κρέαμ σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Χτυπάμε χωριστά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και όταν κρυώσει τελείως η κρέμα λεμονιού, την προσθέτουμε στην σαντιγί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα ηλεκτρικό σύρμα. Θα πρέπει να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα με αφρώδη σύσταση και η μους λεμονιού είναι έτοιμη.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.