COOL GREECE TRAVELLERS

Dismaland Vs Disneyland: το πάρκο της σύγχυσης από τον Bansksy


28 Αυγούστου 2015

rtx1oyy51.jpg

Όλα κάηκαν, γκρεμίστηκαν, βρώμισαν και η Σταχτοπούτα είναι νεκρή! Ο Banksy και μια ομάδα καλλιτεχνών φρόντισαν για αυτό...

Το παραθαλάσσιο θεματικό πάρκο Dismaland στο Bristol της Αγγλίας είναι πλέον γεγονός και χωράει όλα όσα γέννησε και απεικόνισε η σκοτεινή φαντασία του νοσηρού καλλιτέχνη Banksy. Τα έργα του παραμένουν στο ίδιο σατυρικό μοτίβο όπως πάντα και το πάρκο είναι γεμμάτο στένσιλ, γλυπτά και κατασκευές παντώς είδους που αποπνέουν ρημαδιό και σύγχυση.

Ο Banksy σε συνεργασία με άλλους διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Damien Hirst, η Jenny Holzer και ο Jimmy Cauty κατάφεραν να στήσουν ένα πάρκο το οποίο αυτοδιαφημίζεται ως το "Το πιο απογοητευτικό νέο αξιοθέατο της Βρετανίας". Εκεί κατάφεραν να φτιάξουν ένα ένα avant garde πάρκο και ο στόχος της Dismaland μοιάζει ξεκάθαρος σε αυτή τη δήλωση της ομάδας της: «Ο καλλιτέχνης γκραφίτι Bansky παρουσιάζει σήμερα το τελευταίο του εγχείρημα – ένα οικογενειακό θεματικό πάρκο που είναι ακατάλληλο για μικρά παιδιά.»

"Έχω απαγορέψει την εικόνα του Μίκυ Μάους από το πάρκο. Πρόκειται για μια παρουσίαση των καλύτερων καλλιτεχνών που θα μπορούσα να φανταστώ, εκτός από εκείνους που με απέρριψαν". δήλωσε ο καλλιτέχνης που με διάφορα τεχνάσματα κατάφερε να μείνει ανώνυμος.

[gallery-472634]